fbpx

FRISS HÍREK

Jobboldali kihívót kap a Fidesz, bemutatta kecskeméti polgármesterjelöltjét a Kiskun Lokálpatrióta Egyesület

- Advertisement -

Eddig Kecskeméten ismeretlen szervezet jelentette be részvételét és polgármesterjelöltjét az 50 nap múlva esedékes önkormányzati választás előtt. Bodrogi Tamás teológus a Válasszon jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület képviseletében indul a polgármester-választáson, akit a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Néppárt támogat. Ez azt is jelenti, hogy az önkormányzati választáson se a Jobbik, se a Momentum pártlogója nem lesz ott a szavazólapon. 

A Jobbik és a Momentum még januárban bejelentették, hogy 2019-el ellentétben, nem kötnek a DK-val, az MSZP-vel és az LMP-vel választási együttműködést a Szövetség a Hírös Városért Egyesület ernyőszervezetében. A sajtótájékoztatón Bodrogi Tamás az egyéni jelölteket még nem nevezte meg, őket a következő napokban folyamatosan fogják bejelenteni. Nem indulnak viszont mind a 14 egyéni választókerületben, csak tízben. Információink szerint – tesszük hozzá, koordinációra készülhetnek, de ezt hivatalosan nem erősítették meg kérdésünkre.

Ahhoz, hogy valaki Kecskeméten polgármesterjelölt lehessen, legalább 500 érvényes ajánlás szükséges. Az ajánlásgyűjtés első napjáig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület (erről itt írtunk), és a Kiskun Lokálpatrióta Egyesület nevezte meg a polgármesterjelöltjét.

„Ez egy jobboldali csoportosulás, jobboldali emberekkel”

A magát jobboldaliként bemutató Bodrogi Tamás hatvani munkáscsaládban nőtt fel, az evangéliumi pünkösdi teológia elvégzése után Nagybátonyban lelkipásztor, amit kénytelen volt hátra hagyni, hogy új megélhetés után nézzen a családjával. Németországban, egy autógyárban dolgozott csoportvezetőként, de hazaköltöztek és a Műkertvárosban telepedtek le immár tíz éve – mondta.

Régóta figyelem Kecskemét város politikai szereplőit, és azt látjuk, hogy húsz év alatt ugyanazok az emberek, ugyanazokkal a módszerekkel vezetik rosszul Kecskemétet. Az ellenzéki oldalon is ugyanazok az emberek ülnek mindeddig eredménytelenül, mert nem tudták leváltani ezt a rendszert – indokolta indulásának okát Bodrogi Tamás. Hozzátette: „Rá kellett jönnöm, hogy ezt az egészet megváltoztatni a fotelből nem lehet.

Hasonló cikkünk:  Már hat körzetben nincs felnőtt háziorvos Kecskeméten

Ezután kereste meg a Kiskun Lokálpatrióta Egyesület, hogy csatlakozzon hozzájuk, és vállaljon egyéni képviselőjelöltséget, amire igent mondott, majd később a polgármesterjelöltségre is.

Ez a csoportosulás nem baloldali, ez egy jobboldali csoportosulás, jobboldali emberekkel, és nem tartjuk helyesnek, hogy a Fidesz ki akarja sajátítani magának a jobboldaliságot – mutatta be Bodrogi a jelölőszervezet politikai irányultságát. Az egyesület a megyében több helyen, Kecskeméten kívül Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Kalocsán és Baján is jelen van.

Bodrogi Tamás, a megválasztása esetén a legfontosabb feladatának a „nyitott Városháza” szemléletének érvényesítését tartaná. Ennek a lényege az, hogy „ne egy szűk elit irányítsa a 110 ezres várost”. Felélesztenék a civil szerveződéseket, érdemben bevonnák a civil kerekasztalt a döntéshozatalba, illetve újraszerveznék a „mára kiherélt részönkormányzatokat”.

Fontosnak tartja a kecskeméti identitás megerősítését, mert úgy látja Bodrogi, hogy „Kecskemétnek ma már nincs identitása”. Ezzel párhuzamosan új programokon keresztül növelnék a helyi turizmus szerepét. „Fecskefészek” programjukban azokat a fiatalokat segítenék, akik még nem tudtak otthont teremteni maguknak. Kiemelte továbbá a közvilágítás, a gyalogátkelők, a kerékpáros közlekedés és az úthálózat szükséges fejlesztését, illetve a szociális intézmények, az óvodák és a bölcsődék korszerűsítését.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...