fbpx

FRISS HÍREK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

- Advertisement -

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a struktúrát. Ezt támasztotta alá Lisztné Varga Magdolna szerkesztőségünkhöz címzett olvasói levele is, amelyben részletesen kifejtette, hogy a bürokrácia miatt negyvenöt évnyi kemény munka és a nyugdíjba vonulás után sem jogosult a neki járó kedvezményes bérlet megvásárlására a KeKo-nál – ezzel pedig állítása szerint nincs egyedül.

„Teljes jogú nyugdíjas vagyok: összességében 45 évet dolgoztam, mert én azt is korán kezdtem – pedig a legtöbb nőtársam alig várja a 40. évet. Fizikai dolgozó voltam, így a lábaim is eléggé tönkre mentek, de még nem töltöttem be a 65. életévemet” – kezdte levelét Magdolna.

Az ilyen esetekre hozták létre az Ellátottak utazási utalványát, amelyre jogosult minden 65. életévét be nem töltött öregségi nyugdíjban, vagy azzal azonos elbírálás alá eső ellátásban részesülő személy (az utalványt a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság állítja ki, és a kiállítás évében január 1-jétől a kiállítást követő év március 31-ig érvényes).

Olvasónk elmondta, hogy bár nyugdíjas igazolványa van, a Magyar Posta ezt a fentebb említett utalványt minden jelzés nélkül visszaküldte a feladóhoz, a Magyar Államkincstárhoz. A KeKo járataira van bérletigazolványa is, de ezt évente újra kell érvényesíteni, a hiányzó irat nélkül pedig erre nem volt hajlandó a társaság. A nyugdíjas hosszú egyeztetés után, április elején a Magyar Államkincstártól azt az információt kapta, hogy újra kiküldik az utazási utalványt, de viszonylag hosszú időbe, 60 napba fog telni a megérkezése.

Hasonló cikkünk:  Május közepéig elkészülhet a Kurucz körúti körforgalom felújítása

„Nem értem, hogy ez a szelvény miért annyira fontos a KeKo-nak, mert tulajdonképpen csak a távolsági járatokon lehet használni. E-mailben megkérdeztem a vezetőséget, de csak egy paragrafus számot küldtek, arra hivatkoztak, hogy a szerződésük az alapján készült. Viszont rajtam ez nem segít! Bérletet sem vehetek, csak jeggyel utazhatok, nincs más alternatívám” – fejtette ki. Hozzátette, személyesen is panaszt tett a postán és a KeKo ügyfélszolgálatán is, de egyik fél sem nyújtott neki segítséget.

Magdolna nem nagy jövedelmű, ezért is próbálta kitolni a nyugdíjba vonulásának idejét. Elmondása szerint mindig igyekezett szabálykövető lenni, de ez most kiütötte nála a biztosítékot. Több évre visszamenőleg megvannak a bérletei, soha semmilyen konfliktusa nem volt, egészen idáig.

„Azt szeretném tudni, miért nem tudnak csak egy nagyon kicsi rugalmasságot tanúsítani a KeKo dolgozói és vezetői? Hiszen tudniuk kellene, hogy az öregeket már nem alkalmazzák új munkahelyeken. Több emberrel találkoztam, akik szintén így jártak! Szégyenletesnek tartom a nyugdíjasokkal szemben ezt a bánásmódot!” – zárta levelét Magdolna.

Ha van véleménye a téma kapcsán, akkor írjon nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu-ra!

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csütörtökön kezdődik a CityRocks-KecskemétRocks Fesztivál

Hétfőn a Café Plázs Dessert Boutique-ban Gajda Ferenc, a fesztiválsorozat főszervezője és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tartottak sajtótájékoztatót az...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...