fbpx

FRISS HÍREK

Programok és tervek helyett semmitmondó kampányszöveg

- Advertisement -

Szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben olvasónk megosztotta néhány gondolatát, észrevételét a helyi önkormányzati választásokban tapasztalt kommunikációval kapcsolatban:

Tisztelt Szerkesztőség!

A magyar szólásszabadság, véleménynyilvánítás kritikus helyzetéről szeretném leírni véleményemet, tapasztalatomat, amely szerintem megérdemelne egy cikket a Kecsup oldalon. Velem együtt több ismerősömet felháborít a helyi Fidesz választási kampánya, mely szerint az Önkormányzati választásnál „a kérdés egyszerű, háború vagy béke? Kecskeméten a Fidesz-KDNP jelöltjei egyértelműen békepártiak és ezt szeretnénk, ha a későbbiekben ez érvényesülne szeretett városunkban is, Kecskeméten. A baloldali ellenzék a háborúban érdekelt, illetve a kasszakulcs megszerzésében. Mondjuk nemet nekik, és csapjunk rá a kezükre június 9-én.”

„Ez a kampány szöveg önmagában nevetséges, semmit mondó hiszen egy Önkormányzati választásnál programokat, fejlesztési terveket, elképzeléseket kellene közölni, nem a propaganda szöveget.”

„Sokunk véleménye szerint nem az a kérdés Kecskeméten, hogy háború vagy béke, hanem az, hogy fejlődés vagy pusztulás?

Emiatt a Fidesz párt helyi képviselőitől (Szemereyné Klaudiától, Nemcsik Mátyástól) néhányan rákérdeztünk – a facebook oldalaikon – a programjaikra, leírtuk véleményünket az elmúlt évek teljesítményéről, és kulturált módon kritikákat fogalmaztunk meg. Építő kritikaként rákérdeztünk a Vasútállomás, az utak, a közvilágítás, a Nagykőrösi utca, a Széchényi tér rossz állapotára. Legtöbb esetben választ sem kaptunk, inkább törölték bejegyzéseinket, sőt kitiltottak a facebook oldalaikról, hogy a Fidesz hívők, csak a szépet és a jót lássák, a kritikát és a valóságot ne. Én jómagam 2 profil oldallal is kérdeztem, véleményt formáltam, de mindkét bejegyzésemet törölték, pedig trágárság nem volt benne. A fentiek számomra megkérdőjelezik a magyar szólásszabadságot, a szabad véleménynyilvánítást.

Jó lenne, ha sok emberhez (főleg Fidesz hívőkhöz) eljutna ez az üzenet, hogy mi történik Magyarországon, nem elég, hogy városunkban nincs fejlődés, hazánk gazdaságilag lassan az EU utolsó országa lett, de már a demokrácia, a szólásszabadság sem működik hazánkban.

Hasonló cikkünk:  Vita alakult ki az energiaitalok 18 éven aluliaknak tiltásáról

Ha Önnek is van a téma kapcsán véleménye, akkor írja meg nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu email címre!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szerdán érkezik Magyar Péter Kecskemétre

Kedden és szerdán Bács-Kiskunban folytatja országjárását Magyar Péter. Kecskeméten szerda este 7-kor a Nulla kilométerkőnél mond majd beszédet a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...