fbpx

FRISS HÍREK

Teltház volt Bod Péter Ákos előadásán az I. Gazdasági Kecsup-Esten (videóval)

- Advertisement -

Múlt hét pénteken tartott előadást Bod Péter Ákos közgazdász az I. Gazdasági Kecsup-Esten a Hotel Három Gúnárban, ami iránt hatalmas volt az érdeklődés – még plusz székeket is kellett behozni vendégeinknek. A Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke hazánk gazdaságáról tartott előadást, majd beszélgetésre invitálta az esemény résztvevőit.

Bod Péter Ákos előadása annak ellenére is jó hangulatban telt, hogy az ország gazdasági helyzete a szakértő szerint sem ad felhőtlen vidámságra okot. Az este a GDP – amiben Magyarországot hivatalosan is megelőzte Románia – jelentőségének átbeszélésével kezdődött, ami bár fontos, azonban a közgazdász hangsúlyozta, hogy ennél az adatnál sokkal relevánsabb a reálbér, a fogyasztás, az életszínvonal és az egészség. Hozzátette, a magyar növekedési trend a térség átlaga alatti: az Európai Unióból csupán Horvátország, Szlovákia, Litvánia, Görögország és Bulgária vannak mögöttünk. Ami az adatokat illeti, Magyarország az EU gépezetében csak egy kis porszem – a szervezet GDP-jének csupán 1,1 százalékát tesszük ki.

Bod Péter Ákos beszélt arról is, hogy a magyar gazdaság az uniós átlagnál inflációsabb, energiaigényesebb és importfüggőbb is, így érthetetlen számára például az akkumulátorgyárakba történő hatalmas beruházás.

Gyengén állunk ezek mellett a lakossági fogyasztásban és az állampénzügyek hitelminősítői megítélésében is – a közgazdász úgy véli, hogy a magyar költségvetéssel mindig politikai játékot űznek, pedig az ország pénzéről van szó.

Hasonló cikkünk:  Különben dühbe jövünk - ultimátum az üzemanyag-forgalmazóknak és kereskedőknek

Az előadást követően egy beszélgetésre, illetve kérdezz-felelekre invitálta a közönséget, ahol igyekezett mindenkinek konkrét választ adni. Nagyon sokan voltak kíváncsiak az ország jövőjére, a legtöbben a reményt keresték, amire az MNB korábbi elnöke azt reagálta, hogy: „reménykedni mindig lehet”. Véleménye szerint a gazdasági fejlődéshez határozott változások szükségesek az országban, Nagy Márton, Magyarország nemzetgazdasági minisztere pedig hamis, megvalósíthatatlan ígéreteket tesz.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, találkozzunk a következő Kecsup-Esten is!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ne fotózkodjanak gyerekekkel! – üzente a Szövetség a kecskeméti fideszes jelölteknek

"Elfogadhatatlan és felháborító, hogy saját magukat gyermekekkel pózolva próbálják fényezni, jó benyomást kelteni!" - írta Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...