fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Több fegyveres járőr a közterületeken – nagyobb fokozatra kapcsolták a terrorkészültséget Magyarországon

- Advertisement -

Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon a Védelmi Tanács vasárnapi ülését követően – írja a 24.hu a Magyar Nemzetre hivatkozva.

Miután Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot. A megbeszélés után közölte: mindent megtesznek, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát.

A miniszterelnöki bejelentést követően elrendelték a terrorkészültség magasabb fokozatát. Ez intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek (miniszterelnöknek, köztársasági elnöknek, házelnöknek, kormánytagoknak, a bírósági vezetőknek), emellett megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója szerint az állampolgárok is érzékelhetik majd a terrorkészültség megemelését. Például több fegyveres járőrt láthatnak majd a nagyvárosokban a közterületeken, és a védekezésbe bekapcsolódhat majd a Magyar Honvédség is.

Hasonló cikkünk:  A kormány megreformálhatja az iparűzési adót, akár el is vonhatják azt az önkormányzatoktól

A megemelt védelmi szintet addig fent kell tartani, amíg nem ítélik meg úgy, hogy javult a helyzet, illetve magasabb fokozatra is lehet emelni, ha tovább nő a fenyegetettség.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...