fbpx

FRISS HÍREK

A magyar közmédia nézői is megismerhetik Hszi Csin-ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit

- Advertisement -

Az MTVA és a China Media Group együttműködési megállapodást írt alá, ami szerint a magyar közmédia Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be.

A hirado.hu közlése szerint „közösen indította el Sen Haj-Hsziung a China Media Group elnöke és Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója annak a műsornak a magyarországi premierjét, amelyből a nézők megismerhetik a kínai elnök, Hszi Csin-ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit. Kína fellendülése más országoknak is a fejlődés lehetőségét nyújtja”.

Azt külön hangsúlyozza a híradás, hogy „Magyarország 75 évvel ezelőtt, az elsők között létesített diplomáciai kapcsolatot Kínával”.

„Magyarország Kína jó barátja és régi partnere Európában. Az egyik első ország, aki elismerte és diplomáciai kapcsolatokat létesített Új- Kínával. Az első európai ország, amely aláírta az »Egy övezet, egy út« kezdeményezéshez kapcsolódó együttműködési dokumentumot” – emelte ki Sen Haj-Hsziung, a kínai médiacsoport elnöke.

Hasonló cikkünk:  A 80-as években gyártott, használt síneket építenek be a kínai szupervasútba

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...