fbpx
29.5 C
Kecskemét
2024. június 17., hétfő

FRISS HÍREK

A védőnői hálózat is megérzi a „központosítás átkát”

- Advertisement -

Néhány hete olyan bejegyzések kezdtek megjelenni a Facebookon, amiket védőnők tettek közzé, és amelyekben eszközhiányról számolnak be. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő összegyűjtötte ezeket a posztokat, majd miután ezt közzétette, a legtöbb bejegyzést levették.

Volt olyan védőnői iroda, ahol a vizeletmintához kérték a kismamákat, hogy hozzanak magukkal poharat, mert az nincs, volt ahol vécépapírt nem tudtak kitenni a mosdókba, és volt ahol papír és tintapatron hiányában megkértek mindenkit, hogy otthon nyomtassák ki a szükséges nyomtatványokat.

Az egyik poszt jól összegezte a jelenséget: „utolérte őket a központosítás átka. Elfogynak a tartalékaik”.

A jelek arra mutatnak, hogy nem forráshiányról van szó, hanem a központosított rendszer rugalmatlansága miatt alakultak ki a fentebb leírt helyzetek. 2023 júliusában központosították a védőnői hálózatot, így a védőnők a korábbi önkormányzati alkalmazásból a kórházak alá kerültek.

Hasonló cikkünk:  Fiatal orvosok karrierjét támogató program indul Svébis Mihály emlékére

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság intézi a védőnők beszerzéseit, a szakértők szerint viszont sokszor egyszerűen nem szerzik be, amit a védőnők kérnek. Az Országos Kórházi Főigazgatóság annyit reagált, hogy ellenőrzik a problémát, és ha valóban hiány van valamiből, azt pótolják.

via RTL Híradó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...