fbpx

FRISS HÍREK

Acélgerenda a kalocsai székesegyház ajtajában, a modern építészet csodája?

- Advertisement -

Már Szent István is állíttatott templomot azon a helyen, ahol ma a kalocsai Nagyboldogasszony-székesegyház áll, vagyis az épület alapjai közel ezeréves múltra tekintenek vissza. A templomot közel negyven évig építették, 1735-1774 között.

Az egyház most bővítésekkel folytatná az építést, viszont egy, a Facebook-on körbejáró képsor szerint meglepő kanyart vett a beruházás. A műemléken útban volt egy ajtó, amin így gondolkodás nélkül átszúrtak egy acélgerendát.

A bejegyzés írója hozzáteszi: a közeljövőben jól láthatóan legalább két másik ajtó is használhatatlanná fog válni, annak ellenére, hogy azok egyben nyilvánvalóan menekülő útvonalat jelentenek, így tűzvédelmi szempontból is szükségesek lehetnek.

A 24.hu megkereste a témában a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye mellett a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kalocsai Járási Hivatalának Építésügyi Osztályát is, válaszaikat pedig a jövőben új cikkben teszik majd közzé.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...