Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Az amerikai alelnökjelölti esélyes szenátor szerint Orbántól tanulhatna az Egyesült Államok

- Advertisement -

J. D. Vance republikánus szenátor nem győzte dicsérni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, akitől szerinte az Egyesült Államok tanulhatna. Egyes vélemények szerint Vance esélyes arra, hogy Donald Trump alelnökjelöltje legyen az idei elnökválasztás során.

Orbán „átvette az irányítást az egyetemek felett” és olyan közalapítványokba szervezte ki azokat, amelyeket a szövetségesei vezetnek, valamint újraírta az alkotmányt, semlegesítette a bíróságokat és megpróbálja ellenőrizni a médiát – hangzott el a CBS televízió vasárnapi Face the Nation című műsorában. Vance pedig azt a kérdést kapta, hogy „Ön is ezt szorgalmazza az Egyesült Államokban?” 

A politikus válaszában elmondta, hogy teljesen észszerű dolog az, hogy az adófizetők valamilyen módon befolyásolni szeretnék az adókból fenntartott egyetemek működését. Orbán „hozott néhány okos döntést, amelyből tanulhatnánk az Egyesült Államokban.” Vance szerint az amerikai egyetemeket „baloldali” alapítványok irányítják az adófizetők helyett, és erre jó megoldás a politikai döntés.

Vance találkozott a magyar miniszterelnökkel, amikor az Donald Trump floridai otthonában járt. Akkor azt mondta, Orbán azért közeledik Kínához, mert az amerikai vezetők nem hoznak okos döntéseket.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version