fbpx

FRISS HÍREK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

- Advertisement -

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk több helyről infót, milyen üzlet lesz a helyén, de a tulajdonos Szilvási József azt mondta: még két hétig nem nyilatkozhat ebben az ügyben.

Volt, akit meglepetésként ért, más nem csodálkozott rajta, amikor április 21-én először 20 százalékos kiárusítást hirdetett minden termékre a Szilvási Áruház, ami elég nyilvánvaló jele volt, hogy a 2022 márciusában új helyen megnyitott üzlet két év után be fog zárni. Így is történt, április 26-tól már 30 százalék kedvezményt hirdettek a megmaradt árura, majd még aznap délután 50 százalékosat, bár akkorra a polcok már nagyrészt üresek voltak. Ezt követően végleg bezárták a kapukat.

Úgy tudjuk, a dolgozókkal szemben teljesen korrekten járt el a cég, mindenki megkapja a jogos járandóságát. A többség természetesen álláskeresésbe kezdett, de van, aki húsz-harminc év munka után pihen egy kicsit, és majd csak utána néz álláslehetőség után.

Fotó: Hraskó István

Hogy mi vezetett a Szilvási család tulajdonában lévő szupermarket bezárásához, azt sokan találgatják. Nyilván a Szil-Coop helyére költözött Lidl is sok vásárlót elcsábított, és úgy értesültünk, az Izsáki út tavalyi lezárása is alaposan lecsökkentette a forgalmát (egy éve több üzlet erre panaszkodott).

Hasonló cikkünk:  Nem az Európai Egyesült Államokra, igen az európai közös hadseregre - Vona Gábor Kecskeméten

Az áruház közösségi oldalán kommentelők között volt, aki szerint az elhelyezkedése sem volt szerencsés a felújított régi lovardában, nem volt annyira szem előtt, mint korábban. Más úgy ítélte meg, hogy az átköltözés utáni szűkebb választék is közrejátszhatott a vásárlók elmaradozásában. Akadt, aki a pogácsa, más a húsospult vagy az ott dolgozók miatt sajnálkozott a bezáráson.

Fotó: Hraskó István

Az is sokakat érdekel, mi lesz a Szilvási Áruház helyén. A tulajdonost viszont egyelőre titoktartás kötelezi.

„Nem nyilatkozhatok egyelőre, még két hétig” – jelentette ki telefonhívásunkra Szilvási József. Mikor szerettük volna megkérni, hogy reagáljon információnkra, erősítse meg vagy cáfolja, kijelentette: ezt sem tudja most még megtenni.

Így nem tudtunk rákérdezni, igaz-e az, amit a több forrásunktól is hallottunk, azaz hogy az orosz Mere szupermarket hálózat fog itt boltot nyitni. De akkor ezek szerint hamarosan fény derül a titokra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Számonkérhetjük, leszidhatjuk-e a gyerek osztálytársát?

Egy kecskeméti édesanya azzal a panasszal kereste meg szerkesztőségünket, hogy fiát egy reggel, még az első óra előtt kihívta...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...