Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Egy minimum 72 milliós Mercedes-Maybach luxuskocsit mosott saját kezűleg Rákay Philip

- Advertisement -

Az Átlátszó egyik olvasója Budakeszin kapta lencsevégre, ahogy Rákay (Kálmán) Philip vélhetően egy saját tulajdonú, típustól függően 72-95 millió forintba kerülő Mercedes-Maybachot pucolt tisztára egy átlagemberek által is használt autómosóban. Három évvel ezelőtt még egy Mercedes-Benz G 500-as terepjáróban fotózták le.

Rákay a szekszárdi városi televíziótól a Fidesz-imádó Megafonig jutott, legutóbbi teljesítménye producerként a Most vagy soha! című, az 1848-as forradalmi eseményekről szóló történelmi kalandfilm. A produktum 7 milliárd forintos költségét a Fidesz-kormány 4,795 milliárd közvetlen állami támogatással és 2,106 milliárd forint adókedvezménnyel segítette.

Sturcz Antal, a Check Engine Youtube-csatorna újságírója szakértette meg a fotókat az Átlátszónak, amelyek alapján könnyedén beazonosította Rákay autójának márkáját.

„Ez egy Mercedes-Maybach S osztály. Ha a kényelem és a luxus számít, egyértelműen ez a Mercedes csúcsa. A képek alapján viszont nem lehet megmondani, hogy a két alváltozat közül melyik: lehet 580-as, vagy 680-as.”

72,5 millió forintról indul az 580-a modell, de akár tízmilliókat lehet még rá költeni, ha egyedi luxusigények merülnek fel. Az 580-asban egy négyliteres biturbó V8-as motor van, 503 lóerővel, lágy-hibrid rendszerrel megtámogatva, ez további 23 lóerőt ad a teljesítményhez.

95,6 millióról indul a 680-as Maybach, itt már egy hatliteres V12 dolgozik két turbóval, 612 lóerővel. Ezzel az erővel már elég sportos autókat is inasba tesz a 2,3 tonnás batár, ami 4,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót. A képeken látható autó Obszidián-fekete/Kalahári-arany kéttónusú fényezésének felára 7,67 millió forint.

A szakértő azt is elmondta, hogy több külföldi híresség is a Mercedes-Maybach mellett tette le a voksát: használ ilyen luxusautót például Alicia Keys énekesnő, DJ Khaled, valamint Kim Kardashian és Travis Scott rapper is.

De a sor folytatható: a Google szerint Mercedes-Maybach van (vagy legalábbis volt) Narendra Modi indiai miniszterelnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök birtokában is.

Rákay arról beszélt a Mandinernek, hogy a »túloldal« azt sejteti róla, hogy állami megbízásokból gazdagodik: „bizonyára valamilyen Fideszes pénzcsapon keresztül lopom a közpénzt, s ebből telik ilyen drága autóra, ingatlanokra”. Holott elmondása szerint az igazság az, hogy ingatlanfejlesztéssel, gazdaságstratégiai és kommunikációs tanácsadással foglalkozó cégcsoportja rendkívül sikeres, és magáncégekkel dolgozik együtt, főként külföldi partnerekkel.

„Tudom, hogy lázasan keresik, hol tudnának megfogni. Keresik az állami szerződéseimet, de nem találnak semmit. És nem azért, mert a megkérdezett hivatalok trükköznek és nem adják ki őket, s nem is azért, mert a balosok bénák és rossz helyen keresgélnek, hanem azért, mert egyszerűen nincsenek. Ezt nehezen viselik…” – mondta Rákay (Kálmán) Philip.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – ígéri a rendőrkapitány

Húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten - mondta el a június 27-ei képviselő-testületi ülésen Timafalvi László rendőr...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version