fbpx
26.3 C
Kecskemét
2024. június 16., vasárnap

FRISS HÍREK

Egyre jobban eladósodnak a tankerületi központok

- Advertisement -

Február végén 1,6 milliárd forint volt a tankerületi központok lejárt tartozásállománya, márciusra ez 3,5 milliárdra nőtt, vagyis egy hónap alatt a duplájára duzzadt – derül ki a Magyar Államkincstár adataiból.

Nem csak az összeg, hanem az adósággal küzdő tankerületek száma is nőtt. Februárban még 20, márciusban pedig már 32 központnak volt lejárt tartozása, közülük 14-nek több mint 100 millió forintnyi.

A Belső-Pesti Tankerületi Központnak 446 millió forint, a Kaposvári Tankerületi Központnak 322 millió forint, a Békéscsabai Tankerületi Központnak 314 millió forint tartozása van – ők a rekorderek.

A tartozásokat a tankerületeket ellenőrző Klebelsberg Központ azzal magyarázza, hogy „néhány esetben” egyes rezsiszámlákat nem sikerül időben fizetni. A Magyar Államkincstár úgy tűnik nem annyira elnéző, már négy (békéscsabai, kelet-pesti, szigetszentmiklósi, jászberényi) tankerülethez is költségvetési felügyelőt rendelt ki.

Hasonló cikkünk:  Ellenőrizték a háziorvosokat, az esetek 39 százalékában nem találták az orvost a rendelőjében

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...