A hazai médiavilág legismertebb arcaival találkozhatsz a KecsUP Országos Sajtónapján

Országos sajtónap a KecsUPpal

Gyere el és találkozz a hazai médiavilág legismertebb arcaival a KecsUP által szervezett Országos Sajtónapon, ahol a legolvasottabb hazai portálok (Telex, 444, HVG, Klub Rádió stb.) újságírói és a vidéki független sajtó képviselői mellett vendégünk lesz Gulyás Márton (Partizán) újságíró, és Puzsér Róbert publicista is. Kíváncsi vagy milyen a hazai független sajtó helyzete? Személyesen találkoznál a magyar sajtó legismertebb újságíróival? Érdekel Puzsér Róbert legújabb könyve? Akkor köztünk a helyed június 29-én!

Háborúval, migrációval és genderrel kampányolt Orbán Kecskeméten (videóval + galériával)

- Advertisement -

– Élet, halál, háború vagy béke kérdése a mostani választás, az ellenzék pedig annak a zsoldjában áll, akik a háborút támogatják – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kecskeméti kampányállomásán. A Hunyadivárosi Közösségi Házba szervezett találkozóra délután egy órakor gördült be az elnöki autó.

Orbán Viktor egy előre nem bejelentett, zártkörű rendezvényen fogadta az előzetes meghívás alapján összegyűlt közel 150 fős tömeget, akiknek Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester asszony társaságában tartotta meg kampánybeszédét.

– Az ország legjobb polgármestere a kecskemétieké – kezdte beszédét a miniszterelnök, majd a fejlődési mutatók kiemelése után leszögezte, hogy a 24 nap múlva esedékes választások kapcsán három fontos üzenetük van:

„No migration, no gender, no war”

Ezek közül Orbán szerint a háború a legfontosabb, hiszen ennek a negatív hatásait tapasztalhatjuk jelenleg minden téren, elég ha csak a rekord magas inflációra gondolunk.

– De nem csak a már elért eredményeket tudjuk elveszíteni, hanem a jó kilátásokat is – vízionált Orbán. – Olyan ország vagyunk, ami kétszer akkorát nőhet jövőre, mint az európai átlag. Élet, halál, háború vagy béke kérdése a mostani választás. Az ellenzék azoknak a zsoldjában áll, akik a háborút támogatják. A dollárokból való működés azokat a hatalmakat szolgálja, akiknek gazdasági érdeke a háború.

A második komoly kihívást a migráció jelenti a miniszterelnök szerint:

A déli határokon lévő nyomás csökkent, ennek pedig a jó határvédelem az oka, hiszen a migránsok rájöttek, hogy ott nem tudnak átjönni, és ma már inkább Bosznián keresztül próbálkoznak. Ettől azonban a veszély még fennáll, így katonáink továbbra is védik a kerítést. A napokban pont került a migrációs paktum végére, az ebben foglaltak szerint az európai unió megint migránsokat telepítene Magyarországra, és ha nem fogadjuk be őket, akkor bírságot szabnak ki ránk, majd pedig kötelezően fognak ideirányítani idegeneket. Tehát ez a csata sem zárult le még.

Orbán Viktor 2024-es kampányának fókuszában harmadik elemként a gender-kérdés áll, amit a miniszterelnök „marháskodás”-ként vezetett fel.

„Ma már akár a kanapénkkal is házasodhatunk”

– mondta Orbán, amit a közönségből kedélyes röhögcsélés követett. – Az ember nem férfi, vagy nő, hanem mindenféle állapotok vannak – folytatta, továbbra is kerülve a komolyabb társadalomtudományi megközelítéseket. – Meg kell védeni a családunkat ezektől, amit a normális ember gyomra nem vesz be…szerencsére az alkotmány megvéd bennünket, de azt akarják elérni, hogy Magyarország is elfogadja a genderbarát szabályozásokat. Ha 1-2 hónapot Nyugat-Európában tartózkodnak, látni fogják, hogy ez nem veszélytelen, óriási romboló hatása van. Vannak olyan országok, ahol az oktatási program része a kötelező fordított nap, amikor a lányok kötelezően fiú, a fiúk pedig lány ruhában mennek iskolába.

Orbán szerint ez a három téma, ami most nagyot nyom a latba a keresztény, polgári, hagyományos családi értékeken alapuló kormány felfogásában. A hivatalos beszédet követően a miniszterelnök köszönetet mondott a 2022-es győzelemért, és arra kérte a jelenlévőket, hogy továbbra is támogassák őt biztató szavakkal, meleg kézfogásokkal és imákkal, mert ezek komoly hátteret és erőt jelentenek számára a nemzetközi porondon vívott viták és harcok során.

Az eseményen jelen volt Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, aki a KecsUPnak ugyan nem, de a Telexnek adott interjút:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version