fbpx
28.5 C
Kecskemét
2024. június 22., szombat

FRISS HÍREK

Idén is az Orbán-kormány szívügye az augusztus 20-ai tűzijáték, el is költenek rá több, mint kétmilliárd forintot

- Advertisement -

A magyar kormány presztízsként tekint az államalapítás ünnepére, ezért évről évre Európa legnagyobb tűzijátékát ígéri meg a magyaroknak. Ez idén sem lesz másként.

A tavalyi tűzijáték nagyságrendileg nettó 1,4 milliárd forintba került, az ideire viszont már nettó 1 milliárd 893 millió (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintot költenek majd. Erről kötött keretszerződést az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a NER-közeli Balásy Gyula két cégével, a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével.

Balásy eddig leginkább a kormány kommunikációhoz kapcsolódó megbízásokat kapott, így főleg plakátkampányokra és nemzeti konzultációkra szerződött le a kormánnyal. Most az augusztus 20-i tűzijáték rendezvényszervezési feladataival új területen próbálhatja ki magát.

Egyelőre a megbízás kapcsán a teljes összeg 70 százalékára vállaltak lehívási kötelezettséget, a fennmaradó rész opcionális. Viszont sejthető, hogy a költségek emelkedni fognak, hiszen jellemzően minden évben külön megbízások születnek az ünnepséget kísérő rendezvénysorozatok esetében is.

Hasonló cikkünk:  A magyar kormány halasztást kért hulladékügyben, de az EU nem érti miért

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal szerint „az általa lefolytatott eljárásokról, beleértve a tűzijátékra és a Szent István napokra vonatkozó közbeszerzési eljárásokat a törvényi előírásoknak megfelelően közzéteszi a szerződéses adatokat.”

Balásy cégei a tűzijátékkal kapcsolatos tennivalók mellett még további húsz megbízást nyertek el különböző rendezvényszervezési feladatokra 2024 első negyedévében a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül, ezek összértéke nettó 7 milliárd 727,5 millió (bruttó 9 milliárd 813 millió) forint.

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...