fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 18., kedd

FRISS HÍREK

KlímaSztár díjat kapott a Zöld Küldetés és az önkormányzat a kecskeméti esőkertekért

- Advertisement -

Öt hazai település mintaértékű zöldfelület-kezelési gyakorlatai nyerték el az Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2024 díjait. Barnag, Debrecen, Újpest és Vác mellett Kecskemét érdemelte ki az elismerést az utóbbi években megvalósított esőkertekkel, a díjat a Zöld Küldetés Egyesület elnöke, Farkas Barta Kata és Öveges László főépítész vehették át május 24-én Nagykovácsiban.

Fotó: Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség

A díjakat május 24-én Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza kastélyban, a Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozójának keretében szervezett szakmai programon vehették át a területek kezelésében közreműködő önkormányzatok és szervezetek képviselői – Kecskemét esetében a Zöld Küldetés Egyesület részéről Farkas-Barta Kata elnök, míg az önkormányzat részéről Öveges László főépítész – derül ki az egyesület által szerkesztőségünknek megküldött közleményből.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület

„A kecskeméti önkormányzat a helyi Zöld Küldetés Egyesülettel együttműködésben olyan esőkerteket alakított ki a város több pontján, amelyek nemcsak a nagy mennyiségben lezúduló, hirtelen jött esőzések alkalmával segítenek a csapadék befogadásában és talajba történő elszikkasztásában, de egyben biodiverz évelőkkel, cserjékkel – esetenként fákkal – beültetett, komplex ökológiai szolgáltatásokat nyújtó zöldterületek is” – hangzott el a díjátadón.

Hasonló cikkünk:  A Hetényegyházi Közösségi Házban léptek fel a Gyermekliget Alternatív Iskola és Óvoda nebulói

A kecskeméti esőkertekről korábban mi is írtunk a KecsUP-on.

Egy év alatt kisebb oázis lett a kecskeméti esőkertből

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...