Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Nagyobb sportcsarnokért és stadionért lobbizna a polgármester asszony

- Advertisement -

Május 6-án tartják meg a Magyar sport napja elnevezésű eseményt a Benkó Zoltán Szabadidőparkban Kecskeméten, amely egyúttal az Országos sportnap előhírnöke is. Az ország több pontján megtartott rendezvény sajtótájékoztatójának kecskeméti díszvendége dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke volt, és számos fiatal sportoló gyűlt össze a helyszínen.

A már huszonnégy éve megtartott Országos sportnap idei mottója: Mozdulj együtt anyuval és apuval! és célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek sportolási lehetőségeire, és felébressze a sport iránti vágyat.

Fotó: Varga László

A tizennyolc állomásra felfűzött kecskeméti sajtótájékoztató, már a Benkó Zoltán Szabadidőpark kapujában elkezdődött. Az egymástól néhány tíz méterre lévő pontokon a város utánpótlás sportolói fogadták a vendégeket. A sportszakosztályok fiatal tehetségei minden alkalommal puzzle darabokat nyújtottak át a megjelenteknek, akik egészen a domb legmagasabb „aktív” pontjáig gyűjtögethették ezeket a darabkákat, amelyeket fent a gyerekek segítségével össze kellett illeszteni. A sikeres kirakás után a SOSZ (Sportegyesületek Országos Szövetsége) felírat vált olvashatóvá, ezután következtek a beszédek.

Fotó: Varga László

Dr. Deutsch Tamás, Európai Parlamenti képviselő nyitó mondataiban a nem szokványos helyszín és mozgásra késztető alkalom kapcsán kifejtette, hogy örömmel tett eleget a meghívásnak. Végre újra megmászhatta Kecskemét „hegyét”, és ez által teljesíthette az egészséges napi lépésszámát is. Megjegyezte továbbá, hogy jó érzés volt számára, hogy annyi ember jött mögötte, ha netán elájulna, lenne, aki elkapná. Beszédében méltatta a múlt nagy sportolóit, valamint a jelen és jövő tehetségeit, tovább kiemelte a világviszonylatban kimagasló, egy főre jutó olimpiai bajnokaink számát.

Deutsch beszámolójából kiderült, hogy a KESI az idei évben is a kiemelt vidéki sportegyesületek közé fog tartozni, így mintegy 210.000.000 Ft támogatásban részesül.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony megköszönte a látogatást és a másodszor nyújtott nagy anyagi segítséget.

Fotó: Varga László

– Bajban ismerszik meg az ember és a szövetséges. A felszökő energiaárak mellett ezek nélkül a támogatások nélkül nehéz lett volna fenntartani a város sportlétesítményeit – fogalmazott a polgármester asszony.

Köszöntője során kitért arra is, hogy egy romokban heverő sportkultúrát építettek újra.

– Kecskemét az utánpótlás sport fellegvára, ahonnan számos tehetség jutott a csúcsra felnőtt korára, és mára már profi bajnokságokban szerepelnek egykori növendékeink.

Fotó: Varga László

Szemereyné megkérte a prominens vendéget, hogy közvetítse a miniszterelnök úr felé ezeket a híreket, valamint lobbizott, hogy ideje itt is nagyobb sportcsarnokot és egy futballstadiont építeni.

A Magyar Sport Napja mindenki számára ingyenes rendezvény, amelyen a Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola 12 szakosztályának mintegy 1700 versenyzője is részt vesz majd a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egyházi fenntartású lesz a ménteleki iskola

Az iskola vezetése és a szülők keresték meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított és annak felügyelete alatt...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version