A hazai médiavilág legismertebb arcaival találkozhatsz a KecsUP Országos Sajtónapján

Országos sajtónap a KecsUPpal

Gyere el és találkozz a hazai médiavilág legismertebb arcaival a KecsUP által szervezett Országos Sajtónapon, ahol a legolvasottabb hazai portálok (Telex, 444, HVG, Klub Rádió stb.) újságírói és a vidéki független sajtó képviselői mellett vendégünk lesz Gulyás Márton (Partizán) újságíró, és Puzsér Róbert publicista is. Kíváncsi vagy milyen a hazai független sajtó helyzete? Személyesen találkoznál a magyar sajtó legismertebb újságíróival? Érdekel Puzsér Róbert legújabb könyve? Akkor köztünk a helyed június 29-én!

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

- Advertisement -

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a rendezvény helyszínén? Honnan került elő a szék, amire felállt a miniszterelnök és a polgármester? Csupa fontos dolog a kormányfői „top secret” látogatásról.

  • Hozzánk a rendezvény előtti nap, azaz szerda délután futott be egy füles, hogy Orbán Viktor csütörtökön Kecskemétre látogat.
  • Mivel csütörtökön reggel láttuk, hogy lezárták a Városháza parkolóját, azt gondoltuk, először talán oda megy, így délelőtt vagy egy órát ott várakoztunk, de kiderült, a főtéren a Cityrocks miatt kezdtek el kipakolni. Így siettünk a megsúgott helyszínre.
  • Noha mint megtudtuk, 13 órára várták Orbánt, a Hunyadivárosi Közösségi Házba már fél 12-től szállingóztak a meghívottak, a kapunál egy listán ellenőrizték, ki van felírva. A szervezők nem akarták elárulni, hány fő meghívott szerepel a listán.

Fotó: Hraskó István

  • Meglepetésünkre Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök közölte, hogy bemehetünk majd a rendezvényre, és tényleg nem is ütköztünk akadályba, még sajtóigazolványt sem kértek. Az országos sajtótól még a Telex munkatársait ismertük fel, ők is simán bejutottak.
  • Kértünk interjút több kormánypárti önkormányzati képviselőtől, de Lévai Jánosné, Pászti András és Szamler László sem kívánt nyilatkozni.

  • Ott volt vélhetően az összes kormánypárti képviselő-és képviselőjelölt, még a visszalépett Tihanics Tibor is. Láttuk Homoki Tamás és Gaál József alpolgármestert, Mák Kornélt, a megyei közgyűlés alelnökét és több intézmény vezetőjét is.
  • Közben megérkeztek más kecskeméti médiumok munkatársai is – volt, aki a rendezvény előtt félórával értesült, hogy rohannia kell, mert Orbán látogatásáról kell tudósítania. Mások tudtak arról, hogy jön a kormányfő, de sokáig azt hitték, nem lesz sajtónyilvános az esemény, és nem tudósíthatnak róla. Aztán kiderült, hogy bemehetnek a média munkatársai is (mi próba szerencse alapon állítottunk oda, vállalva, hogy esetleg kerítésen kívül maradunk).
  • A képviselők elejtett szavaiból az derült ki, hogy vélhetően ők, a vendégek is elég későn, talán csak szerdán értesültek a miniszterelnök érkezéséről, azaz elég titkosan kezelték a rendezvényt.

A Városrendészet munkatársainak kellett biztosítania a köz lezárását, miközben a szülők jöttek gyermekükért a Mátyás iskolába

  • A Városrendészet munkatársainak már reggel ki kellett menniük a Daróczi közre, bár ekkor még nem árulták el nekik, miért kell lezárniuk az utat.
  • Pont csütörtökön elkezdték felmarni a Tinódi utcát – nem volt világos, vajon csak véletlen egybeesés, esetleg szándékos, hogy a miniszterelnök látogatása idejére időzítették ezt a munkálatot. Egy biztos, így errefelé nem lehetett közlekednie a járműveknek.

  • A rendezvény napján a közösségi házban üzemelő PostaPont csak 9-11-ig tartott nyitva. Persze erről nem tudott mindenki, egy úriember is éppen jött feladni levelét, aztán meglepődve tapasztalta a felhajtást és hogy zárva a posta (a kerítésre kitettek egy tájékoztatót az eltérő nyitvatartásról)
  • Kb. 200-250 fő lehetett a Hunyadivárosi Közösségi Ház udvarán, legtöbben a tűző napot is vállalták. Leülni csak pár padra tudtak a meghívottak.

  • Orbán Viktor furgonja közvetlenül a közösségi ház előtt állt meg, a TEK munkatársa megmutatta a sajtó munkatársainak, hova állhatnak.
  • Egy székre állt fel előbb Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, majd Orbán Viktor miniszterelnök, hogy kilátszódjanak a tömegből. Úgy láttuk, a széket korábban a miniszterelnöki sajtóirodások furgonjából emelték ki.

Hozzák a széket

  • A miniszterelnökkel a jelenlévők közül nagyon sokan akartak szelfizni, kezet fogni, elég nagy volt a tolongás Orbán körül.
  • Az újságírói kérdéseket a miniszterelnök „már mindent elmondtam” válasszal hárította el.

Karikó Ágnes (balra), a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjelöltje

  • „Nem szól már a ‘ruszkik, haza’ / finom lett a Putyin f.sza!” ilyen feliratú táblával tüntetett a közösségi ház bejáratánál Karikó Ágnes, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjelöltje a 7. választókerületben (Vacsiköz, Bethlenváros). A transzparenst sok vendég, Orbán-szimpatizáns nagyon rossz néven vette, beszólogattak a passzivistának, és számonkérték rajta a trágárságot és egyáltalán a megjelenést – kapott hideget-meleget, de állta a sarat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version