fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. június 16., vasárnap

FRISS HÍREK

Várhelyi szerint félremagyarázzák szavait, a grúz kormányfő viszont fenyegetésnek vette a biztos szavait, amikor Fico sorsára figyelmeztette

- Advertisement -

Az orosz mintájú ügynöktörvény elfogadása miatt fenyegetőleg figyelmeztette Robert Fico esetével egy uniós tisztségviselő Irakli Kobahidze grúz kormányfőt – közölte a politikus csütörtökön.

„Még a Nyugat folytatólagos zsarolása közepette is kirívó volt az a fenyegetés, amely egy uniós biztossal folytatott telefonbeszélgetés során hangzott el. A biztos egy sor intézkedést sorolt fel, amelyeket a nyugati partnerek elfogadhatnak az átláthatósági törvény ellen benyújtott elnöki vétó felülbírálása esetére, és közben megjegyezte: »Látta, mi történt Ficóval, nagyon óvatosnak kell lennie«.”

A grúz kormányfő hivatala nem nevezte meg az uniós biztost, de később kiderült, hogy az uniós bővítésért felelős magyar EU-biztos, Várhelyi Olivér volt az, aki Kobahidze szerint megfenyegette őt. Várhelyi elismerte a Telegraphnak, hogy róla van szó, majd közleményt is kiadott, amiben azt írta, sajnálja, hogy a telefonbeszélgetésük egy részét kiragadták a szövegkörnyezetéből.

Hasonló cikkünk:  Konzulátusi tizenegy is segíti a magyar drukkereket a foci Eb-én

Várhelyi a telefonbeszélgetés során úgy érezte, fel kell hívnia a grúz miniszterelnök figyelmét annak fontosságára, hogy ne szítsák tovább az amúgy is törékeny helyzetet a törvény elfogadásával, amely további megosztottsághoz és esetlegesen ellenőrizetlen helyzetekhez vezethet Tbiliszi utcáin.

„Ezzel kapcsolatban a legutóbbi, Szlovákiában történt tragikus esemény példaként és utalásként hangzott el arra vonatkozóan, hogy hová vezethet egy ilyen nagyfokú polarizáció még Európában is” – írta Várhelyi.

A biztos sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ezt a részt „nemcsak teljesen kiragadták a szövegkörnyezetből”, hanem úgy mutatták be a nyilvánosságnak, hogy az a telefonhívás „eredeti céljának teljes félreértelmezését eredményezheti” – ugyanakkor továbbra is azt hangsúlyozza: ne fogadják el a Kobahidze miniszterelnök által forszírozott törvényt.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...