Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Visszalép a képviselőjelöltségtől Vancsura István és a Szövetség frakciójából is kilép

- Advertisement -

Vancsura István, az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjelöltje visszalép a 3. számú egyéni választókerület jelöltségétől – értesült a KecsUP.

Telefonon értük el az önkormányzati képviselőt, aki röviden elmondta, hogy visszalép a jelöltségtől és kilép nem csak az Egyesületből, hanem annak a közgyűlési frakciójából is, aminek 2019 óta tagja. Döntését Vancsura István azzal indokolta, hogy szerinte az elmúlt hónapokban a Szövetség megmaradt pártjai (DK, MSZP, LMP) nem tettek meg mindent az ellenzéki szavazatok maximalizálása érdekében – az eredetileg ötpárti Szövetség szétesett, amiből előbb kilépett Dobos József, majd januárban a Jobbik és a Momentum is.

Vancsura az utolsó pillanatban kész lett volna koordinálni a Dobos József vezette Civil Összefogás Városunkért Egyesülettel. Eszerint a 6. számú egyéni választókerületben visszalépett volna Nógrády Miklós (Szövetség) Dobos József javára, cserébe a 3. számú kerületben Orbán Róbert (Civil Összefogás) Vancsura István támogatása céljából, de ebben a Szövetség nem támogatta a volt momentumos Vancsurát. Hozzátette: részletes indokolást a ma déli sajtótájékoztatón fog adni.

A Szövetség közleményben reagált Vancsura István visszalépésére

Sajnálattal vesszük tudomásul dr. Vancsura István visszalépését a képviselői jelöltségtől. Valljuk, hogy a választók szavazataiért való versenyt csak az vállalja, aki bízik önmagában és a választók bizalmáért hajlandó keményen dolgozni!” – írta a késő este kiadott közleményében a Szövetség a Hírös Városért Egyesület – DK – LMP-Zöldek – MSZP – Párbeszéd-ZÖLDEK.

Az ellenzéki pártok, valamint Király József polgármester-jelölt ugyanis nem fogadta el Vancsura István koordinációra tett javaslatát, aminek az értelmében mindkét szervezet egy-egy jelöltjét visszaléptette volna egymás javára. Indoklásuk szerint azért, mert:

Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a jelölési folyamatot követően külön alkukba bocsátkozzunk a választók háta mögött. Megegyezni pedig a választás után a közgyűlésben ajánlatos, Kecskemét előrehaladása érdekében.”

Sajtóközleményük zárásaként a Szövetség elnézést kér azoktól a választóktól, akik a 3. sz. választókerületben aláírásukkal támogatták dr. Vancsura István jelöltségét, de a visszalépése miatt nem tudnak az ellenzéki szervezet egyéni jelöltjére szavazni. Ellenben kérik, hogy „szavazzanak Király József polgármester-jelöltre és lelkiismeretük szerint egy képviselőjelöltre”.

Vancsura István visszalépésével a 3. számú egyéni választókerület jelöltjei a következők lesznek június 9-én:

  1. Vágsélei László – Mi Hazánk
  2. Orbán Róbert – Civil Összefogás Városunkért Egyesület
  3. Nemcsik Mátyás – FIDESZ-KDNP
  4. Dr. Vancsura István – Szövetség a Hírös Városért Egyesület, DK, LMP – Zöldek, MSZP, Párbeszéd – Zöldek
  5. Árvai Zoltán – MKKP

A 6. számú egyéni választókerületben várhatóan nem lesz változás, ahol a jelöltek a következők:

  1. Dobos József – Civil Összefogás Városunkért Egyesület
  2. Kéri Szilvia – MKKP
  3. Nógrády Miklós – Szövetség a Hírös Városért Egyesület, DK, LMP – Zöldek, MSZP, Párbeszéd – Zöldek
  4. Laczkó-Zsámboki Angéla – FIDESZ-KDNP
  5. Szabó Katalin – Mi Hazánk

A kecskeméti önkormányzati választással kapcsolatban ez az írásunk is érdekelheti:

Mutatjuk milyen sorrendben lesz a polgármesterjelöltek neve a szavazólapon Kecskeméten

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version