Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Idén is megrendezték a KASZ alkotótábort Kecskeméten (galéria)

- Advertisement -

A neves alkotókat felvonultató Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium június 10. és 28. között zajlik Kecskeméten a K-ARTS Művészeti Alapítvány szervezésében, így a helyszín természetesen a KÉSZ Ipari és Innovációs Park.

Az ipari környezet a különös atmoszférát teremt, valamint számos lehetőséget is kínál az alkotói szabadság szárnyalásához, hiszen a művészek használhatják az üzemek eszközparkját, a fellelhető alapanyagokat és a mérnöki gárda is szívesen áll a rendelkezésükre.

A felhasznált anyagok tekintetében acél, réz, kompozit, betonvas szerepel a palettán, amelyekből fantasztikus szobrok, fémplasztikák és különleges képalkotások születnek.

Néhány különleges kulisszatitokra is fény derült, többek között arra, hogy az alkotók milyen nem hagyományos anyagokat használnak fel. Készül például olyan alkotás, amelynek meghökkentő összetevője só és kurkuma is, továbbá 3D nyomtatóval előállított elemet is lesznek.

Albrecht Fersch, vendégművész ötvözi a képző- és zeneművészetet, így egy hulladék acélból készült hangszert készített, amellyel egy rögtönzött koncertet is tartott a gyártetőn rögtönzött a többi résztvevő szórakoztatására.

Az itt született különleges műveket minden évben egy nagyszabású kiállításon mutatják be, amelynek megnyitója június 28-án pénteken 16 órakor lesz az IQ Kecskemét Irodaház mélygarázsában. A tárlat augusztus 31-ig látogatható majd.

Az idén résztvevő művészek:

Pál Katja képzőművész (Szlovénia), Majoros Lili Zsófia szobrászművész, Lilla von Putkammer festőművész (Németország), Hardi Ágnes szobrászművész, Albrecht Fersch képzőművész (Németország), Majoros Gyula képzőművész, Vinczellér Zsolt építőművész, Nagy Dániel szobrászművész , Kovács Tibor szobrászművész.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version