fbpx

FRISS HÍREK

Barátságos hangulatban várják a felek a sorsdöntő Skócia-Magyarország találkozót (galériával)

- Advertisement -

Barátságos a hangulat a két szurkolótábor között az Európa-bajnokság A csoportjának sorsdöntő mérkőzése, a Skócia-Magyarország meccs előtt. A helyszínről a Kecsup újságírója, Falusi Norbert osztotta meg tapasztalatait.

A magyarok és a skótok egyaránt -4-es gólkülönbséggel állnak az első két találkozó után, a kék-fehérek azonban Svájc ellen pontot tudtak szerezni. A feladat vasárnap 21 órakor mindkét csapat számára azonos: győzni kell, hogy legyen esély „kiszenvedni” a továbbjutást.

Norbiék Ulmban szálltak meg, onnan utaztak vonattal a meccs helyszínére, Stuttgartba. Kiemelte: a jeggyel rendelkezők helyben és regionálisan 36 óráig ingyen használhatják a tömegközlekedést, esetükben ez körülbelül 30 euró lett volna.

Nem győzte dicsérni a rendezést, elmondta, mindenhol rendőrök vigyáznak a biztonságra, a kialakított szurkolói zónákban kifejezetten. Ez egyébként csak szükséges előírás, hiszen semmilyen atrocitás nem történt a két tábor között.

Felállítottak ideiglenes focipályákat is, ahol kispályás bajnokságokat játszanak a szurkolók, az érdeklődők pedig a lelátóról figyelhetik az eseményeket.

Fotó: KecsUP

Megtudtuk, remek a hangulat Stuttgartban, túlnyomó részben skótok és magyarok vannak, de a csoport másik mai meccse miatt svájciak és németek is „bóklásznak” a városban.

A két tábor kiváló, békés hangulatban várja a sorsdöntő meccset, együtt isznak és énekelnek, sőt, olykor egymást is éltetik. Rengetegen fotózkodnak együtt, mindenki sok sikert kíván a másiknak.

Az időjárásra sem lehet panasz: tegnap esett az eső, ma azonban 25-26 fok van, mindenki rövidnadrágban és pólóban sétálgat.

Hasonló cikkünk:  Csoboth gólja döntött, drukkolhatnak a magyarok az Eb-továbbjutásért

Fotó: KecsUP

Norbi egy parkból tudósított nekünk, elmondta, ez a helyszín is remekül meg van szervezve, több nyelven ki vannak írva az információk és vannak magyar rendezők is, akik segítik a turistákat. Érdekesség, hogy az egyik ilyen rendező nagyon megörült Norbiék kecskeméti pólójának, és elmondta, hogy fia, Vattay Márton pont most igazolt a lilákhoz Putnokról. Több helyen megfigyelhető, hogy a leleményes szurkolók szökőkutakban hűtik a sört, amit egyébként 5,5-6 eurós áron lehet kapni.

Fotó: KecsUP

A magyar szurkolók többsége ennél többet várt a csapattól, azonban mindenkit büszkeséggel tölt el, hogy zsinórban három kontinensviadalra jutott ki a válogatott. Norbi zárásképp hozzátette: nem találkoztak más kecskemétiekkel, azonban az ország minden területéről érkeztek drukkerek. Legtöbben a már megszokott fekete Magyarország-pólóban, vagy piros mezben érkeztek. A parkból Norbiék egyenesen a magyarok vonulására mentek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...