fbpx

FRISS HÍREK

Építési hulladéktól szabadultak volna a tetten ért illegális szemetelők

- Advertisement -

Lakásfelújításból származó szemetet helyeztek el illegálisan egy közterületen lévő hulladéktárolóba. A tetteseket térfigyelő kamera buktatta le.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársa hétfő reggel arról értesítette a Városrendészetet, hogy ismeretlen tettesek nagy mennyiségű építési hulladékot helyeztek el egy belvárosi hulladéktároló edényben.

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A közterület-felügyelők nyomban adatgyűjtésbe kezdtek és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák felvételeit elemezték.

A felvételeken jól látható, hogy egy közelben lévő lakásból engedik le vödrökben az építési hulladékot, majd a hulladéktárolóba öntik.

Az adatgyűjtésnek és a kamerák felvételeinek köszönhetően nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövetők beazonosítása.

A felújítás alatt álló ingatlan tulajdonosa beismerte tettét, a városrendészektől kedd reggelig kapott haladékot a hulladékudvarba történő szállításra és a hulladékudvar mérlegjegyének bemutatására.

Hasonló cikkünk:  Tetten érte a szemetelőket a Kecskeméti Városrendészet

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A Városrendészet az elkövetővel szemben eljárást kezdeményez, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék elszállítása nem mentesíti a szemetelőt az általa elkövetett jogsértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdek. Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észlelik, vagy lerakóhelyet látnak, bejelentést tehetnek a Városrendészet 20/621-5599-es számán, vagy az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...