fbpx

FRISS HÍREK

Giorgia Meloni nemet mondott Orbánnak, Kocsis Máté szerint a Fidesz nem akar csatlakozni az Európai Konzervatívokhoz

- Advertisement -

Az utóbbi napok hírei szerint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nemet mondott Orbán Viktor kívánságára, hogy a Fidesz beléphessen az elsősorban euroszkeptikus jobboldali pártokat tömörítő Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójába. Erről már kedden írt az olasz sajtó.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azonban más történettel állt elő Facebook-oldalán:

„A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!” – írta.

Vagyis Kocsis szerint azért nem lesz a kormánypárt az ECR tagja, mert Meloni frakciója 11 új tag csatlakozását jelentette be, köztük a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szélsőjobboldali pártét is.

Többször is jelezte korábban Orbán, hogy a jelenleg az Európa Parlamentben függetlenül politizáló Fidesz szívesen menne az ECR-be. A miniszterelnök még a hétfői EU-csúcs után azt írta ki Facebookjára: „Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit.”

Vélhetően a Fidesz oroszbarátsága miatt utasítja el az ECR több tagpártja is a Fidesz csatlakozási óhaját, például a Finn Párt, a belga Új Flamand Szövetség, a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) és a Svéd Demokraták is. Ezt is mérlegelve dönthetett úgy Giorgia Meloni, hogy inkább nem veszik fel a Fideszt a csoportosulásba.

Hasonló cikkünk:  Az alacsony magyar fogyasztási adatok nem kivételesek régiós összevetésben

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...