fbpx

FRISS HÍREK

Huszonhárom szavazat volt a különbség Kalocsán, két szavazókörben megismétlik a polgármester-választást

- Advertisement -

Július 7-re elrendelte a Kúria a polgármester-választás részleges megismétlését Kalocsán. A település 5. számú egyéni választókerületének, a 10. és 11. számú szavazóköreibe várják újra a választópolgárokat.

Kalocsán a hivatalban levő fideszes Filvig Géza 2179 voksot kapott, míg a Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben indult Bagó Zoltán volt fideszes EP-képviselő 2156 szavazatot, aki így mindössze 23 szavazattal kapott ki.

Bagó szerint az egész településen jogsértő cselekmények történtek a szavazás során, ezért pár nappal a választás után megtámadta az eredményt. A fellebbezésben megírta, hogy többször előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen tartózkodtak egyidejűleg, analfabéta választópolgároknak a szavazatszámláló bizottság (szszb) elnöke egyedül nyújtott segítséget elutasítva más tagok jelenlétét.

Az is szerepel a fellebbezésben, hogy a választókerület fideszes jelöltjének a testvére volt a szavazóköri névjegyzéket vezető szszb-tag, aki a szavazás időtartama alatt a névjegyzék mellett ülve üzeneteket küldött az okostelefonjával. Eközben a kormánypárti képviselőjelölt a szavazás alatt a szavazókör bejáratánál ült egy gépkocsiban.

Hasonló cikkünk:  Szavazással dől el, hogy Magyar Péter EP-képviselő legyen-e

Bagó szerint a jogsértéseket az szszb nyilatkozatokat tevő tagjai jelezték a jegyzőkönyvvezetőnek, az viszont megtagadta az szszb elnökével egyetértésben, hogy jegyzőkönyvet vegyenek fel.

Az igazolt és valószínűsíthető jogsértések az egész településen sértették a választások tisztaságát – állította Bagó, azonban a Kúria csak két szavazókörben találta ezt bizonyíthatónak.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Politikai adok-kapok Fekete Gábor és Király József között – a frakciók értékelték a kecskeméti választást

A kormánypárti és az ellenzéki frakció két vezérszónokának a felszólalásával vette kezdetét a június 9-ei kecskeméti önkormányzati választás után...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...