fbpx

FRISS HÍREK

Magyar Péternek megszavazták a támogatói az EP-képviselőséget

- Advertisement -

Hétfő este lezárult a Tisza Párt honlapján elindított szavazás, aminek a végeredménye szerint (a szavazók 75,57 százalékának igen voksával) Magyar Péter kimegy Brüsszelbe EP-képviselőnek.

Hétfő reggel azt írta Magyar a Facebook-oldalán, hogy korábban nem tervezte felvenni a mandátumot. „Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége, befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről.” Hozzátette: „Bárhogy is döntötök, én elfogadom”.

Magyar Péter a bejegyzésben nyolc pontban sorolta fel a képviselői mandátum elfogadásának előnyeit, így többek között a felszólalási lehetőségét az Országgyűlésben, a jobb alkupozíciót az Európai Néppártban, valamint azt is, hogy Magyar csatlakozása esetén a KDNP politikusa, Hölvényi György kilépne az európai pártszövetségből.

A szavazás lezárása után a TikTok-oldalán írt a Tisza Párt alelnöke: „Köszönjük a sok szavazatot, megszavaztátok.”

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...