Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Mi alapján válasszunk grillsütőt otthonra?

- Advertisement -

Javában dübörög a kerti partik szezonja, de még most sem vagyunk túlságosan későn ahhoz, hogy beszerezzük magunknak a számunkra ideális grillezőt, hiszen bőven ki fogjuk tudni még használni a hátralévő hónapokban.

A híroldalak kedvező időjárást jósolnak a nyár legnagyobb időszakára, így sok napsütéses, felhőtlen szórakozás várhat ránk még idén.

Az viszont zavarba ejtő lehet, hogy milyen sokféle változata van ezeknek a készülékeknek, s persze nem olyan egyszerű a kérdés, hogy amit a legutolsó helyen a barátunknál láttunk, és külső megjelenésre nagyon tetszett, az lesz a tökéletes számunkra is. De akkor mi alapján döntsünk arról, hogy milyen típus vagy modell mellett tegyük le a voksunkat?

Milyen lehetőségek közül választhatunk?

Ha nagyon bizonytalanok vagyunk ebben a kérdésben, rengeteget segíthet az, ha felkeresünk egy megbízható webáruházat. Ilyen például az ujhazbodrogi.hu grillezés kategóriaoldala is, ahol készülékek sokasága várja, hogy kiválasszuk valamelyiket.

Persze egyéb opciók is akadnak, hiszen sokan kedvelik a szalonnasütést vagy a bográcsozást is, így ha nincsenek különösebben nagy igényeink a fogások exkluzivitását illetően, egy partit akár kisebb beruházás árán is meg tudunk tartani. A szalonnához nyársakat kell beszerezni, és a fantáziánk itt is beindulhat, hiszen az aztán végképp nincs sehol kőbe vésve, hogy kizárólag csak szalonna kerülhet a nyársra, húzzunk rá bátran húst, kolbászt vagy halat, s persze egy-két zöldség is kerülhet rá.

A bográcsozáshoz állványra, meg edényre lesz szükségünk. Nemcsak levesek (gulyás vagy halászlé) készülhet benne, hanem akár paprikáskrumpli is. És akkor jöhetnek a sorban a komolyabb eszközök is, amellyel még bővebb lehetőségeink lesznek, ami a ételeket illeti. Ott van a gázzal működő vagy az elektromos változat, de ne feledkezzünk meg az örök klasszikusról sem, hiszen a faszenes grillsütő mind a mai napig sokak kedvence.

Tradicionális, füstös ízvilág

A faszenes grillező pontosan azt a hagyományos ízt képes nyújtani, amit nagyon sok grillkedvelő magához a grillezéshez társít, s amihez rendre ragaszkodnak is. Kitűnő döntésnek bizonyul számukra a faszenes változat, ráadásul több szempontból is elégedettek lehetünk majd vele. Ilyen például az élettartam, ugyanis nagyon tartós és strapabíró szerkezetekről van szó.

Hogyan lelhetjük meg az ideális grillsütőt?

Ha eldöntöttük, hogy tradicionális faszenes grillezőt vagy elektromos, esetleg gázzal működő modellt fogunk vásárolni, akkor már csak az egyéb kérdésekről kell döntést hoznunk. Amikor választunk, érdemes arra is gondolni, hogy a karbantartás, a tisztítás se okozzon majd gondot számunkra. Ez az egyes modellek esetében eltérő nagyságú volumenű jelenthet.

Érdekesek lehetnek az olyan extra funkciók, mint a beépített hőmérő, az oldalsó asztalok vagy a mozgatást megkönnyítő kerekek. 

Az extrák mellett pedig az egyik legfontosabb a méret lesz, hiszen nem mindegy, hogy hány fős társaságot szeretnénk kiszolgálni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version