fbpx

FRISS HÍREK

Orbán egyesíteni akarja az európai jobboldal erőit

- Advertisement -

Az Európai Unió állam- és kormányfői hétfő éjjel egy nem hivatalos munkavacsorán egyeztettek az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetőinek, illetve a külügyi és biztonságpolitikai főképviselőnek a személyéről. Döntés nem született, de körvonalazódnak a kompromisszumok.

Orbán Viktor a Facebookon posztolt nem sokkal éjfél előtt, amiben leírta, hogy bár a június 9-i EP-választáson a jobboldali pártok megerősödtek, az Európai Néppárt „ ahelyett, hogy a választókra hallgatott volna, végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal.” Hozzátette, hogy ezek a pártok „a mai napon alkut kötöttek és leosztották egymás között az EU vezető pozícióit. Mi ebbe nem nyugszunk bele! Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal.”

Orbán Viktor hétfőn külön is találkozott Giorgia Melonival, hogy a fideszes EP-képviselők ahhoz a frakcióhoz csatlakozhassanak, amit az olasz miniszterelnök és a francia Marine Le Pen pártjai hoznának össze. A poszt arra utalhat, hogy a találkozó sikeres volt.

Hasonló cikkünk:  Az ellenzéket dicsérte Gyurcsány Kecskeméten, Magyar Péterről szinte szót sem ejtett

A szélsőjobbos, nacionalista és populista erőket tömörítő ID (Identitás és Demokrácia) képviselőcsoport 58 taggal alakulhat újjá, ehhez csatlakozhat a 11 fideszes, ezáltal közel hetvenfős, csaknem tízszázalékos frakció lehet belőle.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...