fbpx

FRISS HÍREK

Szavazással dől el, hogy Magyar Péter EP-képviselő legyen-e

- Advertisement -

Szavazást indított Magyar Péter a Tisza Párt honlapján, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe azzal, hogy bármi is lesz a szavazás végeredménye, ő azt elfogadja.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a Tisza Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – írta Magyar.

Az, hogy miért lenne Magyar szerint jó, ha EP-képviselő lenne, több oldalról is megvilágította. Így például az Európai Néppárton belül könnyebben érhetnének el politikai eredményeket, a Néppárt részéről is akkor számíthatnak komolyabb pozícióra, például fontos szakbizottsági elnöki posztra, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg.

Hozzátette, az is fontos tényező, hogy ha ő beül a Néppártba, akkor Hölvényi György, a Fidesz–KDNP EP-képviselője kilépne a frakcióból. Hölvényi azt írta a Facebook-oldalán, hogy a KDNP számára fontos az Európai Néppárt, ugyanakkor Magyar Péter személye elfogadhatatlan számukra, ahogy az is, hogy a Tiszát felvegyék az ernyőpártba.

Hasonló cikkünk:  Medián: A Tisza és a Fidesz is erősödött

„Teljesen bevett gyakorlat az unió országaiban, hogy EP-képviselőkből kerül ki a kormányváltó ellenzék vezetője” – írta Magyar, hozzátéve, hogy az EP-képviselőség egy hónapban körülbelül nyolcnapi brüsszeli és strasbourgi kint tartózkodással megoldható.

Jelen állás szerint az Európai Néppárté lesz a legnagyobb frakció az újjáalakuló Európai Parlamentben. A csoport legalább 190 mandátumra számíthat a 720-ból, a szocialisták 136-tal állnak a második helyen. A néppárti frakció erősödött legjobban a választás előtti súlyához képest a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia után.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...