fbpx

FRISS HÍREK

Székesfehérvár fideszes polgármestere több szempontból is másképp értékeli a választásokat, mint párttársai

- Advertisement -

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere a 24.hu-nak adott interjút, amiben elmondta, hogy „a háború mellett más témákkal is hangsúlyosan kellett volna foglalkozni” – ezeknek a hiányát pedig szerinte visszaigazolták az eredmények.

Cser-Palkovics hozzátette, hogy a háború és a béke kérdését kampánytémává emelni abszolút jogos volt, de végig volt benne egy hiányérzet a Fidesz kampánya kapcsán. Szerinte valóban gyengébb eredményt értek el a korábbi EP-választásokhoz képest, de győztek, így ebből a pozícióból kell végiggondolniuk, hogy „milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy 2026-ban egy várhatóan új kihívóval szemben is olyan eredményt érjünk el, hogy folytathassuk a kormányzást.”

A Tisza Pártról másképp fogalmazott a polgármester, mint párttársai:

„Ha az erősebb, jobb csapat úgy megy ki a pályára, hogy nem tiszteli az ellenfelét, akkor jönnek a váratlan vereségek. Azt vallom, hogy bármilyen – akár erősen kritikus – véleményem is van egy pártról, egy politikusról, fontos, hogy tiszteljem az eredményeit, és legalább a beszélőviszonyt fenntartsam vele. Ha valaki a semmiből érkezve pár hónap alatt 30 százalékot szerez egy országos választáson, akkor érdemes tisztelettel nézni ezt az eredményt.”

Hozzátette, hogy a Fidesznek most figyelnie kell Magyar Péter szervezetének tevékenységét, és arra érdemben kell reagálnia.

Hasonló cikkünk:  Elkezdődött a felvételi az SZFE-n, ahol Orbán Viktor idézetet is fel kellett ismerniük a tesztíróknak

„Magyar Péteréknek a következő hónapokban olyan kérdésekkel kell szembenézniük, amiket eddig elodázhattak. Ha csak az önkormányzati munkára gondolok, a Fővárosi Közgyűlésben ki fog derülni, mit gondol a Tisza Párt az önkormányzatok szerepéről, feladatairól, hatásköreiről, a finanszírozási kérdésekről, vagy éppen a vármegyékről, a megyei jogú városokról, a kisebb településekről. Sőt, mit gondol azokról az európai uniós forrásokról, amik jelenleg nem érkeznek meg az országba, ezáltal az egyes településekre sem. Magyar Péteréknek konkrét értékeket kell felvállalniuk, súlypontokat kell kijelölniük. Ezekre pedig érdemben reagálhat a kormánypárt is” – mondta Cser-Palkovics.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...