Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

A fideszes oligarchák magántőkealapjai 1452 milliárdnyi vagyont rejtenek

- Advertisement -

A 2023-as évről szóló pénzügyi jelentésekből derül ki, hogy már 1452 milliárd forintot rejtenek azok a magántőkealapok, amelyek a fideszes, vagy Fidesz-közeli oligarchákhoz tartoznak – írta meg a Válasz Online.

Mészáros Lőrinc érintett alapjai 770 milliárd forintot, Szíjj Lászlóé 79 milliárdot, a Tiborcz-üzletek körül feltűnő magánalapokban 487 milliárdot, a Matolcsy Ádám-féle ősközösségeké pedig 116 milliárdot rejtenek. Ez összesen 1452 milliárd forint.

Mészáros és Szíjj esetében összesen négy alapkezelőt és 26 darab alapot vettek figyelembe, a kormányfő veje környékére három alapkezelőt soroltak – 12 kezelt alappal –, a jegybankelnök fiának baráti csapatához pedig 14 alap tartozik.

Ahogy a lap írja: a „NER-csúcsragadozók” magántőkealapjaiban most parkoló 1452 milliárdnyi vagyonból kettőnél is több budapesti metróvonal épülhetne.

A Válasz Online arra is felhívja a figyelmet, hogy az 1452 milliárd forint eredetének nagy részéről nincs tudásunk, mert újságírói eszközökkel kideríthetetlen, hogyan került ennyi pénz a kormányközeli üzletemberek kezelésébe.

Azt sem lehet tudni 100 százalékos biztonsággal, hogy ennek a vagyonnak ők maguk lennének a tulajdonosai, hiszen a magántőkealapok befektetőinek anonimitását törvény biztosítja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version