fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

A gombaszögi tábor főszervezője szerint Magyar Péter fellépése nem lett volna elég érdekes

- Advertisement -

„Nincs cenzúra Gombaszögön” – a Napunk című lapnak nyilatkozott Nászaly Gábor, a felvidéki politikai fesztivál főszervezője.

Ugyanis Magyar Péter meghívást kapott a gombaszögi táborba, ahol az Új Szó programján Grendel Gáborral, a szlovák parlament egykori alelnökével, ellenzéki képviselővel beszélgetett volna. Azonban a tábor szervezői nem engedték színpadra ezt a programot azzal, hogy a két politikus nem illik össze, nem lenne elég érdekes a párbeszédük.

A szervező így fogalmazott a lapnak: „Grendel Gábor a szlovák parlament alelnöke volt, most szlovák parlamenti képviselő. Magyar Péter EP-képviselő. Ellenzéki mindkettő, az igaz, és érdekes személyiségek, de a programbizottság azt kifogásolta, hogy többet is ki lehet belőlük hozni, mint ha ebben a párosításban ülnének le.”

Nászaly szerint az Új Szó ragaszkodott ahhoz, hogy vagy ebben a formában tartják meg a programjukat Gombaszögön, vagy sehogy. A főszervező hozzátette, hogy „arra kell törekednünk, hogy egy-egy programnak legyen felvidéki magyar relevanciája, és a vitapartnerek között, beleértve a moderátort is, legyen egy behatárolható törésvonal vagy épp párhuzam, hogy az adott témáról relevánsan tudjanak vitázni.”

Hasonló cikkünk:  Nagyszabású fogolycsere történt Oroszország és az Egyesült Államok között

A lap újságírója felhívta Nászaly figyelmét arra, hogy tavaly Deutsch Tamás teljesen egyedül ült ki az egyik színpadra, idén pedig ugyanő a Magyar Szövetség két politikusával „vitázik” majd. Válaszában Nászaly elmondta, hogy tavalyhoz képest fejlődött a programszervezés, arra pedig, hogy mi a „behatárolható törésvonal” a Fidesz szlovákai szatelitpártjának képviselői és Deutsch között, nem reagált.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...