Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Alig egy év után visszavonták a kecskeméti rendőrkapitány kinevezését

- Advertisement -

Az országos rendőrfőkapitány július 15-ei hatállyal visszavonta Timafalvi László kecskeméti rendőrkapitányi kinevezését, mégpedig a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője, Gulyás Zsolt javaslatára.

Mindezt a rendőrség közölte éppen július 15-én, hétfőn. Hozzátették, Timafalvi László ezredes július 16-ától a Bács-Kiskun vármegyei rendőrfőkapitány közvetlen alárendeltségében tanácsadói feladatokat lát el.

Ezzel egyidejűleg az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, Balogh János altábornagy – szintén Gulyás Zsolt dandártábornok javaslata alapján – július 16-ai hatállyal megbízta Gama-Kovács Gábor alezredest a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetésével.

Az új rendőrkapitány 1991-ben szerelt fel a rendőrség állományába. Nyomozóként kezdte pályafutását, majd a Kiskunmajsai Rendőrőrs őrsparancsnok-helyettese, később őrsparancsnoka lett. Idén február 1-jétől pedig a vármegyei Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályt vezette.

A személyi változással kapcsolatban megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot, mi indokolta a döntést. „Megkeresésével kapcsolatban ajánljuk szíves figyelmébe a rendőrség honlapján megjelent közleményünket” – ennyit reagált az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Tizenhárom és fél hónap

Nem szeret halogatni, gyors intézkedéseket ígér és reméli, hogy tudnak egy toborzóirodát nyitni Kecskeméten – tavaly májusban így mutatkozott be a kecskeméti képviselő-testület előtt az újonnan kinevezett rendőrkapitány, Timafalvi László ezredes, aki korábban Kiskunfélegyháza rendőrkapitánya volt.

2023. június 1-jétől vezette a kecskeméti kapitányságot, nemrég írtunk arról, hogyan értékelte a tavalyi évet, egyben első itten félévét.

Mindent megtesznek, hogy megtisztítsák Kecskemétet a kábítószer-terjesztőktől – többek között ezt ígérte. Azt is elmondta, hogy húsz rendőr kezdi meg szolgálatát augusztus 1-jén Kecskeméten. A 2023-as év beszámolójából pedig kiderült: a városban 5 ezer lakosra jut 1 járőr, napszakonként 2-3 gépkocsis egységet tudnak kiküldeni az utcákra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version