fbpx

FRISS HÍREK

Nagyobb közterületi jelenlétet ígér az új kecskeméti rendőrkapitány a nyárra

- Advertisement -

Nem szeret halogatni, gyors intézkedéseket ígér és reméli, hogy tudnak egy toborzóirodát nyitni Kecskeméten – csütörtökön mutatkozott be a kecskeméti képviselő-testület előtt az új városi rendőrkapitány, Timafalvi László ezredes.

Mint megírtuk, Kerti István alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság jelenlegi vezetője kérte nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezését. Június 1-jétől Kiskunfélegyháza eddig rendőrkapitánya, Timafalvi László ezredes váltja.

Kert István a csütörtöki közgyűlésen köszönt el a képviselőktől. Elmondta, jó szívvel gondol vissza a kapitányként eltöltött közel tíz évére, a képviselők mindenben támogatták a munkáját, akkor is, amikor kritikát fogalmaztak meg, mert látta, hol van a kijavítandó probléma. Köszönte az anyagi támogatást is, amellyel kollégái munkakörülményeinek javításához járult hozzá a város, vagy az ország „talán legmodernebb” kamerarendszerének kiépítéséhez.

Nyugodt választást kívánt

A tavalyi évre vonatkozó beszámolójáról – amelynek érdekes adatait már megírtuk – kijelentette, 2022 kapcsán sincs mit szégyellniük, becsületesen és lekiismeretesen elvégezték munkájukat. „Élhető és közbiztonságilag stabil város” – jellemezte Kecskemétet.

„Nyugodt választást kívánok, nemcsak önöknek, hanem nekünk is, bízom abban, hogy megmarad a régi jó szokásunk, hogy a rendőrség nem lesz politikai téma a választás során, én ezt kérem önöktől” – mondta zárszóként, 2024-re előretekintve. A jelenlévőktől nagy tapsot, sok dicséretet és jókívánságot, és némi kritikát kapott Kerti István.

Falu György alpolgármester (Fidesz-KDNP), mint a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány kurátora szerint a rendőrség „hihetetlenül precízen, szakszerűen segíti” a kamerarendszer tervezését, bővítését. Kiemelte azt is, hogy a rendőrök a határvédelem „elképesztően nehéz és rendkívül veszélyes” feladatát is ellátják. Lévai Jánosné (Fidesz-KDNP) arról is beszélt, hogy tavaly közel 3800 diákhoz jutottak el a rendőrségi bűnmegelőzési programok. Megemlítette, hogy csökkent az autólopások száma, de felhívta arra is a figyelmet, hogy a műkertvárosi Gyöngyvirág utcában és a Muszáj városrészben sok mostanában a betörés.

Egy kallódó levél 

Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) nem udvariaskodott, elmondta, jó lenne pontot tenni a kiskörúti éjszakai versenyzés végére.
„Elfogadásra javaslom az anyagot és minden rendben van. Egy kis kötözködést a végére azért hadd tegyek be. Az utódjának majd legyen kedves átadni a 2020. november 15-én írt levelemet, hogy majd válaszolja meg. A kadafalvi felüljárón történt kerékpáros balesetekről érdeklődtem volna, a kadafalviakat ez nagyon érdekli, a kerékpárút fejlesztéssel kapcsolatban, és valami valós adattal szerettem volna szolgálni, de nem kaptam, így én is adós vagyok a polgárok felé ezzel a válasszal” – mondta Leviczky Cirill. A leköszönő rendőrkapitány úgy reagált, ezt meglepődve hallja, gyorsan válaszol is, de aztán végül csak annyit mondott, hogy emlékei szerint összeült a témában a városvezetés és a rendőrség és volt egyeztetés.

Hasonló cikkünk:  Miért jönnek és mennyit keresnek az ázsiai vendégmunkások, és valóban kirúgják miattuk a magyarokat?

Támogassák a toborzást a képviselők is

Király József és Dobos József (Szövetség) is megköszönte Kerti alezredes munkáját, de mindketten felhozták, hogy a 2022-es beszámolóból kitűnik, létszámhiánnyal küzd a rendőrség.
„Sokan ezt rajtunk is számon kérik, képviselőkön, miért nincs kint a rendőrség. Kívánom az utódjának, hogy próbálja meg elérni, hogy több rendőr legyen Kecskeméten” – fogalmazott Király József. Kerti alezredes pedig azt kérte, a képviselők a körzetükben támogassák a toborzótisztek munkáját.

Többgenerációs rendőrcsalád az új kapitányé

Az új kapitány, Timafalvi László bemutatkozásként elmondta: Kecskeméten kezdett vizsgálóként, innen ment főiskolára, majd a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti szolgálatánál kapott beosztást. 1998-ban került Kiskunfélegyházára, rendészeti vonalon volt alosztályvezető, osztályvezető, majd 2007-ben lett városi rendőrkapitány, ezt a tisztséget tizenhat évig töltötte be. Egyébként édesapja is Kiskunfélegyháza rendőrkapitánya volt a ‘80-as években, fia pedig a vármegyei rendőr-főkapitányságnál szolgál.

Az ezredes elmondta, az elmúlt hetekben megismerte a kecskeméti problémákat a közrend és a közbiztonság terén, előde nagyon jó mutatókat ért el, ezt szeretné folytatni. Indul a nyár, egyre többen lesznek a közterületeken, ezért szeretné a rendőrségi jelenlétet erősíteni, a Városrendészettel közös szolgálatot terveznek júniustól. Az új kapitány hangsúlyozta, nem szeret halogatni, gyors intézkedéseket fog hozni. A járőrözéshez Kecskemét kap megyei segítséget, de Timafalvi László terve a toborzás kiszélesítése egy toborzóiroda létrehozásával, ha kapnak erre lehetőséget.
„Nyilván szükséges, hogy többen legyünk, de a meglévő erők csoportosításával is sok mindent el lehet érni” – jelentette ki, kérve a képviselőket, a területükön felmerülő problémák miatt keressék meg, hogy gyorsan tudjanak reagálni.

Fotó: police.hu

Szemereyné Pataki Klaudia is hozzászólt a témához, a polgármester elmondta, hogy a Városrendészet is próbál segíteni a rendőröknek, délutánonként és hétvégéken éjszaka is fognak szolgálatot teljesíteni.

Egyébként éppen pénteken írtuk meg azt is, hogy Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert is szeretné a közterületi rendőri jelenlét megerősítését elérni, mert mint Facebook-posztjában írta, „egyszer és mindenkorra elég a pitiáner, drogos tolvajokból és a vidékről idevezényelt, erőszakos kéregetőkből!”. Az ügyben soron kívüli egyeztetést kezdeményez a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjével.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...