fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Bizonytalan időre bezárták a lakiteleki Tősfürdőt

- Advertisement -

Július 20-án egy hatósági ellenőrzés során olyan műszaki hibákat találtak a lakiteleki Tősfürdőben, amelyek veszélyeztetik a biztonságos üzemeltetést. A hibák feltárását követően a fürdőt ideiglenesen bezárták. A gyors újranyitásban bíztak – egyelőre hiába.

Július 20-án Czinege Orsolya fürdővezető adta a nyilvánosság tudtára, hogy technikai problémák miatt bizonytalan időre bezárták a Tősfürdő kapuit. A pár nappal később, szintén Lakiteleken rendezett Reggae Fesztiválra vásárolt napijegy és bérlet eredetileg tartalmazta a fürdőbelépőt is, azonban a bezárás ezt ellehetetlenítette.

A főszervezők ezért július 25-én hivatalos oldalukon jelentették be, hogy helyette ingyenes csónakázási és SUP-bérlési lehetőséget biztosítanak a fesztiválozók számára.

Egy nappal később, július 26-án Lakitelek Önkormányzata közzétett egy nyilatkozatot, melyben pontosították a fürdőben talált hiányosságokat:

„A. a medencék vízminőségének (szabad és kötött klór) ellenőrzésére szolgáló fotometriás mérőműszer rendelkezésre nem áll; B. az úszómedence szűrőberendezésének műszaki meghibásodása megszüntetésre nem kerül; C. valamennyi medence fürdővíz minősége akkreditált laboratóriumi vizsgálattal helyre nem áll, illetve a jogszabályi előírásoknak meg nem felel.”

Az önkormányzat közleményéig a mérőműszert beszerezték, az úszómedence műszaki meghibásodását feltárták, és megjavították a hibás alkatrészeket; elmondásuk szerint már csak a vízminta eredményét várták. Az első két pont tehát viszonylag hamar megoldódott, a harmadik azonban problémásabb.

„EZEN PONT GYORS MEGOLDÁSÁBAN BÍZTUNK A LEGJOBBAN. A HÉTFŐI NAPON VÍZMINTÁT VETTEK A MELEG, TERMÁLVIZES MEDENCÉKBŐL, AMELYNEK TELJES KIÉRTÉKELÉSE 5 NAP. VAN OLYAN ÉRTÉK, AMELY 2 NAP ALATT VAN MEG, VAN, AMI 5 NAP ALATT. A MAI NAPON KAPTUK MEG AZ ÖSSZESÍTETT EREDMÉNYT, SAJNOS AZ EGYIK BAKTÉRIUMI MUTATÓNK HATÁRÉRTÉK FELETT VAN, ÍGY ÚJABB MINTAVÉTELRE VAN SZÜKSÉG. EZ ÚJABB FOLYAMATOT JELENT: VÍZ KEZELÉSE EGY MÁSIK SPECIÁLIS VEGYSZERREL, MINTAVÉTEL, EREDMÉNYE MEGADÁSA” – ÍRTÁK.

A Tősfürdő nyitására pontos időpontot nem adtak meg, de azt ígérték, hogy az engedélyt követően a lehető legrövidebb időn belül értesítik a lakosságot. Eddig ez nem történt meg, de kikerült egy pozitív hangvételű poszt, de azt később ismeretlen okból eltávolították.

Hasonló cikkünk:  A perifériára száműzték a kézművessátrat a Hírös Héten

Nagy mennyiségű homok ülepedett a medence aljára. Fotó: Lakitelek Önkormányzata

A Tőserdő Facebook-oldalán egy vendéglátóegység tulajdonosa felháborodását fejezte ki a kialakult helyzet miatt. Elmondta: annak könnyű, akinek az éves bevétele jelentős részét nem a vendégek látogatottsága adja.

Czinege Orsolya fürdővezető július 31-én az alábbiakat válaszolta egy pesszimista kommentre:

„DE, IGEN, KINYITUNK AZ IDÉN, AMINT EZ LEHETSÉGES. A MŰSZAKI HIBÁKAT ELHÁRÍTOTTUK A MÚLT HÉTEN, DE MINDEN NAGYOBB BEAVATKOZÁS UTÁN KELL VÍZMINTA VÉTEL, AMINEK AZ EREDMÉNYÉT MEG KELL VÁRNI. EZ TÖBB IDŐ, MIVEL VANNAK OLYAN VIZSGÁLATI ELEMEK, AMINEK TÖBB NAP ALATT VAN KÉSZ AZ EREDMÉNYE. MÉG EGY KIS TÜRELMET KÉRÜNK! KÖSZÖNÖM.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...