Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Demeter Szilárd több kulturális intézmény vezetését is megkapta a születésnapján

- Advertisement -

Július 1-én van Demeter Szilárd születésnapja, ami azért is lett most igazán aktuális, mert a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatósága mellett megkapta az Iparművészeti Múzeumot, a Magyar Természettudományi Múzeumot, a Petőfi Irodalmi Múzeumot, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot és az Országos Széchenyi Könyvtárat – így ezek megszűntek önálló intézményként létezni.

Hétfőn, vagyis július 1-én lépett hatályba az a törvénymódosítás, ami beolvasztja a felsorolt kulturális intézményeket a Magyar Nemzeti Múzeumba. A továbbiakban az MNM tagintézményeként – ezt feltűntetve -, de a nevüket megőrizve működnek tovább. A munkáltatói jogokat mostantól Demeter Szilárd gyakorolja a beolvadó intézmény vezetői felett, ő menti fel és nevezi ki őket.

Ha ősszel megszavazzák a Csák János-féle kulturális törvénytervezetet, akkor hamarosan Demeter lehet a teljes magyarországi múzeumi szféra, az összes könyvtár, valamint a teljes, állami finanszírozású magyar alkotóművészeti szektor ura.

A vármegyei hatókörű városi színházak a Nemzeti Színház, a zenekarok a Nemzeti Filharmonikusok, az alkotóművészek a Petőfi Kulturális Ügynökség, a táncszervezetek a Nemzeti Táncszínház, a könyvtárak az Országos Széchényi Könyvtár, a múzeumok pedig a Magyar Nemzeti Múzeum ellenőrzése alá kerülhetnek – ezekből hármat közvetlenül Demeter Szilárd ellenőriz.

A 444 úgy értesült, hogy egykori beosztottjai tüntettek a PIM önállóságának megszüntetése ellen vasárnap este. A demonstrálók mécsesekkel rakták körbe a munkahelyüket és PIM feliratot is formáltak.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version