Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Mi a közös a roma és a zsidó kultúrában? – JudaKecs kulturális estét rendeznek Kecskeméten

- Advertisement -

Május 16-án, csütörtökön 17 órától a Három Lámpásban veszi kezdetét a JudaKecs kulturális estje, aminek fő témája a roma és a zsidó kultúra közti párhuzamok kitárgyalása, a sztereotípiák és előítéletek megszüntetése, valamint az elfogadás és az együttérzés normalizálása lesz a közösség erejének segítségével.

A rendezvényt a Korb Tamás – Szabó Tamás Toma duó fogja nyitni egy zenei produkcióval, majd ezt követően Radnóti Zoltán rabbi, Süveg Márk Saiid rapper, slammer és zenész folytatnak pódiumbeszélgetést a Tikkun Olamról, Libor Zoltán moderálásában. A beszélgetés után – a témához szorosan kapcsolódva – Radics Attila fog énekelni, majd a közönség gasztrokulturális élménnyel is gazdagodhat: első kézből tapasztalhatják meg a roma és a zsidó lecsó közötti különbségeket.

Az esemény második felében Molnár Gusztáv, Farkas Zsolt és Tóth Márk olvasnak fel Kácsor Zsolt Cigány Mózes című regényéből; az est végéhez közeledve pedig Bezerédi Zoltán színművész, a Lefkovicsék gyászolnak című film főszereplője vesézi ki Libor Zoltán társaságában az említett alkotást. Hab a tortán, hogy zárásként a Parno Graszt együttes fogja garantáltan táncra perdíteni a közönséget, utánuk pedig DJ-zéssel folytatódik a buli.

A judakecs mindenféle politikai irányzattól független, színes és kaotikus. zsidós zűrzavar, amit letisztulás zár – röviden: zsidó rendezvény, nem csak zsidóknak.

Paál Emese, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a mostani összejövetel egy új arculatot ad a JudaKecsnek, olyan témát boncolgatnak, ami a következő egy évben végig fogja kísérni a kulturális esteket, mindig más-más előadókkal. Közismert embereket, művészeket, zenészeket és írókat szeretne hívni, hogy beszéljenek a küldetéstudatukról. Augusztusban például a magyar zeneipar egyik úttörője, Pogány Induló, azaz Szirmai Marcell már biztosan ellátogat a rendezvényükre, rajta kívül pedig Oltai Kata művészettörténész és Iványi Gábor lelkész is meghívást kaptak.

Emese hozzátette: az eseményen adakozásra is van lehetőség annak érdekében, hogy továbbra is ugyanezen a színvonalon valósulhassanak meg a JudaKecs programok. A rendezvénysorozat arról is híres, hogy aki nem engedheti meg magának a belépő kifizetését, annak lehetősége van jelentkezni az estre a judakecs@gmail.com e-mail címen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version