fbpx
20.3 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Gyors váltás a kecskeméti kórház főigazgatói posztján – a kiskunhalasi főigazgatót bízta meg a feladattal Pintér Sándor

- Advertisement -

Két hétig volt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház megbízott főigazgatója Horváth Zsolt orvosigazgató. Az intézmény honlapjáról kiderül: Pintér Sándor belügyminiszter július 29-ével Lénárt Endrét, a kiskunhalasi kórház vezetőjét bízta meg a feladattal, a halasi főigazgatói munka mellett.

A kecskeméti kórház július 15-én még azt közölte a Facebook-oldalán, hogy aznaptól a főigazgatói feladatokat Horváth Zsolt orvosigazgató vette át – a szervezeti és működési szabályzat szerint –, és mint megbízott főigazgató látja el a munkakört annak végleges betöltéséig, „melyre pályázat útján kerül majd sor”. A korábbi vezető, Gondos Miklós a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatói megbízását kapta.

Forrás: a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

Július 31-én, szerdán egyik forrásunk arról tájékoztatott bennünket, hogy ismét új főigazgatója van a kecskeméti kórháznak. Megnéztük az intézmény honlapját, és valóban találtunk egy hírt arról, hogy július 29-étől Pintér Sándor belügyminiszter mint munkáltató, jogkörében eljárva Lénárt Endrét bízta meg a kecskeméti kórház főigazgatói feladatainak ellátásával – a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatói feladatai mellett, „a kiírásra kerülő pályázat eredményes lezárásáig vagy a főigazgatói munkakör egyéb módon történő betöltéséig”. Az álláspályázatok között nem találtunk a főigazgatói tisztségre vonatkozót.

Hasonló cikkünk:  Akadozik a szakrendelésekre való online időpontfoglalás

Forrás: a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház honlapja

Lénárt Endre április végén lett a kiskunhalasi kórház főigazgatója, miután az addigi vezető, Szepesvári Szabolcs távozott posztjáról. A hír hallatán a civilek párt- és politikamentes szimpátiatüntetést szerveztek a főigazgató mellett csaknem kétezer ember részvételével, de ezzel nem tudták megakadályozni döntését.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Bányai Gábor Facebook-oldalán akkor azt írta, tudomása szerint Szepesvári Szabolcs nem követett el törvénytelen dolgot. Szerinte a távozás mögött „a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban”. Távozásával nem értett egyet, de beleavatkozni nem tudott.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...