Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Minimális létszámmal indulnak az orosz és belarusz sportolók az ötkarikás játékokon

- Advertisement -

Három éve Tokióban 330, illetve 104 fős volt az orosz és a belarusz ötkarikás delegáció, idén ez 16 és 17 fő sportolóra csökkent, ők is semleges színekben vesznek részt a július 24-én kezdődő párizsi olimpián.

Kedden tette közzé a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), hogy ennyien fogadták el a felkínált meghívást, ez már csak az esetleges visszalépések miatt változhat. A szigorú kritériumrendszerek miatt tavaly márciusban még úgy számoltak, hogy 36 orosz és 22 fehérorosz versenyző indulása lesz lehetséges. Hozzátették, hogy végül 19 orosz és 7 belarusz sportoló nem élt a lehetőséggel.

Az ukrajnai háború miatt a két ország nem vehet részt csapatsportágakban, ezért kerékpárban, kenuban, úszásban, ugróasztalban, birkózásban, teakvondóban, súlyemelésben, evezésben, sportlövészetben, valamint teniszben fognak indulni az olimpián. Az egyéni sportágakban is csak semlegesként indulhatnak.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version