fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. szeptember 7., szombat

FRISS HÍREK

Távol-keleti énekeseket lát vendégül a kecskeméti Aurin Leánykar

- Advertisement -

Európai turnéja során hazánkba is ellátogat a Good Hope School Choir (Hong Kong). Az ifjú énekeseket a kecskeméti Aurin Leánykar tagjai látják vendégül a hét végén.

Közös koncertjükre július 28-án, vasárnap kerül sor a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola dísztermében. A 18 órakor kezdődő ingyenes rendezvényre szeretettel várják az érdeklődőket.

A Good Hope School Choir Hong Kong egyik legrégebben működő és legjobb kórusa. 1959-ben alapították, és nem csak a vokális finomságra összpontosítanak, hanem arra is, hogy tagjai teljes zenei potenciálját kibontakoztassák. A kórusban folyó képzéssel magabiztos fiatal hölgyeket nevelnek a jövő társadalma számára.

Története során a kórus kiemelkedő eredményeket ért el a helyi zenei fesztiválokon, különböző díjakat szerzett és elnyerte a „Legkiemelkedőbb Kórus” díjat. Nemzetközi turnékra is utaztak, olyan országokban léptek fel, mint Kanada, Ausztrália. Kína, Ausztria, Lengyelország, Olaszország, Bulgária, Magyarország. Aranyérmet nyertek az 5. és 6. Kórusok Világjátékán (Kórusolimpia), és díjazottjai voltak a 8. Világbéke Kórusfesztiválnak Bécsben.

Hasonló cikkünk:  Lecsiszolják, így döccenőmentesek lehetnek az átvezetések az Izsáki úti kerékpárúton

Forrás: Aurin Leánykar

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamerák segítik a haladást a lámpákkal sűrűn ellátott 441-es főúton

Gömb alakú kamerák láthatók a lámpás kereszteződéseknél a 441-es főúton. Megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, milyen céllal szerelték...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...