fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

A Belügyminisztérium pályázatot írt ki a Bács-Kiskun vármegyei kórház igazgatói pozíciójára is

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház is rajta van azon a listán, aminek a főigazgatói posztjára pályázatot írt ki az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). A felhívás a főigazgatóság honlapján és a közszolgállás portálon is megjelent, a pályázatokat augusztus 25-ig lehet benyújtani, az igazgatói poszt betöltésének kezdő időpontja pedig december 1-je.

„A múlt év végén több vezetői megbízás visszavonására került sor, amelyre a hatályos és irányadó jogszabályi rendelkezések biztosítottak lehetőséget. Az OKFŐ július végén 15 intézmény jelenleg betöltetlen főigazgató munkakörére írt ki pályázatot. A vonatkozó rendelet lehetővé teszi, hogy a munkakör betöltése pályázati eljárás lefolytatásával történjen meg” – írta az Országos Kórházi Főigazgatóság újságírói kérdésre.

A 24 intézmény igazgatói pozíciójának egy részét már betöltötték, a többi 15 most kerül sorra, közöttük három budapesti és három vármegyei is szerepel. A vármegyeiek közül a kecskeméti Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, és az egri Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet számíthat igazgatócserére.

Hasonló cikkünk:  Takács Péter Magyar Péternek: ezentúl nem "grasszálhat" fel-alá kedve szerint a kórházakban

Az OKFŐ tájékoztatása szerint az intézmények jelenlegi vezetői is részt vehetnek a pályázaton, akik kapcsán annyit közöltek, hogy a továbbképzés szervezése része a vezetők folyamatos fejlesztésének. Mint ismeretes, a Belügyminisztérium „személyes jelenlétet igénylő továbbképzést szervezett” a pályázóknak, amely elméleti ismeret átadásából, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből áll.

Az érvényes pályázatot benyújtók részt vesznek a Belügyminisztérium által szervezett komplex vezető-kiválasztási eljárásban, illetve egy szakmai bíráló bizottsági meghallgatáson. A nyertes pályázó személyéről az egészségügyért felelős miniszter jogosult dönteni – írta az OKFŐ.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...