Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Hiába vezették be tizenkét éve a mindennapos testnevelést, sportnemzet helyett egyre inkább lustuló nemzet vagyunk

- Advertisement -

A magyar sportolók szerda estig 530 érmet, ebből 186 aranyat nyertek nyári olimpiákon, ezzel a legeredményesebb olyan ország vagyunk, amely még nem rendezett olimpiát. Kijelenthetjük hát, hogy igazi sportnemzet vagyunk – vagy nem?

A NER meg is tesz mindent, hogy igazi sportnemzet legyünk, a Fidesz 2010-es hatalomra jutása óta több mint 4400 milliárd forintnyi közpénzt költöttek különböző csatornákon sportra – vagyis az adófizetők, fejenként mintegy 460 ezer forintot.

Ettől azonban – az élsportolók sikerét meglovagoló politikusok szűnni nem akaró sportnemzetezésével ellentétben – szó nincs arról, hogy a versenyszerűen nem sportoló, több mint kilencmillió magyarországi magyar edzettségi állapota, vagy akár csak egészségi mutatói is alátámasztanák a sportnemzet titulust.

Ezt állítja Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős államtitkár is, aki az ellenzéket is leköröző kritikákat fogalmazott meg a magyarok sporthoz való viszonyáról és egészségi állapotáról.

A 2012/13-as tanévtől vezették be, felmenő rendszerben a mindennapos testnevelést, azonban az állam érdemben nem segítette, hogy a rendszer hatékony legyen. A tanórák száma ugyan majd a kétszeresére nőtt, de a tornatermeké, tornaszobáké és testnevelést oktató pedagógusoké csak néhány százalékkal emelkedett.

Az elmúlt tanévben végző 12. osztályosoknak általános és középiskolai tanulmányaik teljes ideje alatt már naponta volt tornaórája, mégis a 18 évesek fizikai és egészségi állapota nemhogy érdemben javult volna, a legtöbb mutatójuk rosszabb, mint a tizenkét évvel ezelőtti 18 éveseké volt.

Elmondható, hogy sportnemzet helyett lustuló nemzet vagyunk, és a nemzetközi felmérések alapján elkeserítő kép rajzolódik ki a testmozgásról és a magyarok egészségéről.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szemereyné: nem tudja villamos árammal kiszolgálni az MVM a déli iparterületre betelepülő cégeket

Úgy építkeznek a déli iparterületen az idetelepülő beszállítók, hogy gázolajgenerátorokkal állítják elő a villamos energiát – mondta Szemereyné Pataki...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version