fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Idén sem lesz tűzijáték Kecskeméten, fényshow-ban gyönyörködhetünk helyette

- Advertisement -

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szervezésében megvalósuló Hírös Hét Fesztivál programjai között ebben az évben sem szerepel tűzijáték. Az augusztus 20-án kezdődő fesztivál – sokak örömére – szakít a tradíciókkal, és helyette kedden 20:30-kor fényshow-val igyekeznek elkápráztatni a kecskemétieket.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a fővárosban 15 milliárd forint közpénzt költenek el Magyarország legnagyobb ünnepére, ahol – az ígéretek szerint – minden eddiginél nagyobb tűzijátékot csodálhatnak meg a budapestiek. A színes petárdákkal, lézerekkel, fényfestésekkel és világító drónokkal tarkított show-ban sokkal hosszabb szakaszon lehet majd gyönyörködni a Duna mentén. A Petőfi hídtól a Margitszigetig ugyanaz a koreográfia megy majd, hogy senki se maradjon ki az élményből.

A tűzijáték évek óta megosztó téma az emberek között, több városban is lakossági kérelmeket nyújtottak be és petíciókat indítottak az eltörléséért.

Az évek alatt az augusztus 20-i ünnep szinte elválaszthatatlan lett a tűzijátéktól, pedig számos negatív hatása van: Nagyon drága, környezetszennyező, a háziállatok rettegnek tőle és a madarakra is veszélyes.

Sokak örömére a tűzijáték az idei kecskeméti ünnepségen sem kapott helyet a programok között. A keddi fő attrakció a Szállj fel, szabad madár! lesz, egy koncertshow Magyarország ikonikus dalaival. Az 5 napig tartó Hírös Hét Fesztivál rendezvénysorozat palettáján számos koncert és egyéb érdekes műsor kap majd helyet; Kecskemétre érkezik például Rácz Gergő és Orsovai Reni is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...