fbpx
14.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Pintér Sándor leváltotta, pótlás nincs, így több iskola is kinevezett igazgató nélkül indul neki a tanévnek

- Advertisement -

A tantestületek, a szülők és a diákok támogatását is élvező iskolaigazgatói pályázókat utasított vissza a Belügyminisztérium még a nyári szünet elején indoklás nélkül, ezért szeptemberben több iskolában is kinevezett intézményvezető nélkül indul a tanév  – írja a Népszava.

Olyan intézményekben fordult ez elő jellemzően, ahol az utóbbi években többször volt valamilyen tiltakozás, például sztrájk vagy polgári engedetlenségi akciók. Többek között ilyen a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium, a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, vagy éppen a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium.

A tankerületi központok laphoz eljuttatott válaszai alapján kiderült, hogy ezekben az iskolákban azóta sem sikerült új igazgatókat találni, így az iskolákat „helyettes” fogja vezetni szeptembertől, „ideiglenesen”.

Hasonló cikkünk:  Itt vannak 2024/25-ös tanév tanítási szünetei

A Székesfehérvári Tankerületi Központ közlése szerint új igazgatói pályázatot évente két alkalommal, tavasszal és ősszel lehet benyújtani.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...