fbpx
13 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Háború és béke politikamentesen – zsidó kulturális estet tartanak Kecskeméten

- Advertisement -

Szeptember 19-én, csütörtökön 18 órától a Kulissza Kávézóban rendezik meg a JudaKecs zsidó kulturális rendezvénysorozat következő eseményét. A mostani rendezvény a háború és a béke témáját boncolgatja majd politikamentesen, az objektivitásra törekedve.

JudaKecs őszi rendezvénye Julien Klopfenstein és Petrovics Sándor táncművészek előadásával kezdődik, ezt követően Libor Zoltán konferálja fel a többi előadót: fellép például Pajor Tamás, a Neurotic egykori frontembere is.

VÁRVÖLGYI B. ANDRÁS TART POLITIKAMENTES ELŐADÁST A VILÁGBAN ZAJLÓ HÁBORÚS HELYZETRŐL. MIT GONDOL ERRŐL A VILÁG? KI PROFITÁL EBBŐL, ÉS KI NEM? HOGYAN LEHET A HÁBORÚNAK VÉGET VETNI? ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZT KAPHAT, AKI VÉGIGHALLGATJA A PERFORMANSZT.

Paál Emese, a JudaKecs fő szervezője elmondta: Várvölgyi B. András előadását követően a dallamok veszik át a főszerepet. Monori András és Váci Eszter zenél a közönségnek meghitt, diszkrét hangulatban. Kiemelte: azt szeretné, hogy ez a rendezvény a Make Love Not War hangulatában teljen, és a világban zajló negatív eseményekre tekintettel ez egy megemlékezés is legyen.

Hasonló cikkünk:  Átadták a hétszáz millió forintból megújult KTE pályát

Az eseményen részt vesz Török Márton zsidó fotótörténész és rabbijelölt is, aki a zsidó újévvel kapcsolatban tart „felvilágosítást”. A vendégek természetesen ismét belekóstolhatnak a zsidó gasztrokultúrába: a fő szervező jóvoltából lesz padlizsánkrém, saksuka és izraeli saláta is.

PAÁL EMESE HOZZÁTETTE: A SZEPTEMBERI ESEMÉNYÜKET KÖVETŐEN GŐZERŐVEL KÉSZÜLNEK A HANUKAI JUDAKECSRE, DE TOVÁBBI RÉSZLETEKET MÉG NEM ÁRULT EL.

A fő szervező kiemelte: aki nem engedheti meg magának a belépő kifizetését, annak – a korábbi rendezvényekhez hasonlóan – lehetősége van jelentkezni kedvezményes részvételre a judakecs@gmail.com e-mail-címen. A férőhely limitált, az esemény zárt körű.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...