fbpx
10.6 C
Kecskemét
2024. október 8., kedd

FRISS HÍREK

Amíg hatalmon van, Robert Fico nem engedi a NATO-hoz csatlakozni Ukrajnát

- Advertisement -

„Amíg a szlovák kormány élén állok… az irányításom alatt álló parlamenti képviselőket arra utasítom, hogy soha ne járuljanak hozzá Ukrajna NATO-csatlakozásához” – mondta Robert Fico az O 5 minút 12 című heti műsorban.

A szlovák miniszterelnök nyilatkozata rávilágít a politikai nehézségekre azzal kapcsolatban, hogy a NATO vezetése el szeretné rettenteni Moszkvát a további agressziótól azzal, hogy az orosz-ukrán háború befejezése után Ukrajna csatlakozzon a katonai szövetséghez.

A szlovák kormányfő ellenállása Ukrajna szövetségi csatlakozásával szemben blokkolhatja a tagságot, de más oroszbarát NATO-tagok is megpróbálhatják meghiúsítani Ukrajna tagsági törekvéseit. Hasonló helyzet alakult ki, amikor Svédország és Finnország kérte a NATO-csatlakozást, de Törökország és Magyarország 22 hónapig blokkolta őket. Magyarország ellenállásának oka eddig nem derült ki egyértelműen.

Hasonló cikkünk:  A kínai érdekeket illegálisan is képviselő Egyesült Front Magyarországon is aktív

Az előző szlovák kabinet politikáját, ami szerint anyagi támogatást nyújtottak Ukrajnának a megszálló orosz csapatokkal vívott háborújában, Fico megfordította: azt ígérte, hogy kormánya „nem küld több golyót”, és Moszkva felé fordult.

Fico azt is megígérte, hogy amennyiben meghívást kap, jövő májusban, a II. világháború befejezésének 80. évfordulójára ellátogat Moszkvába. Azt is kijelentette még korábban, hogy „mindent megtesz az Oroszországgal való gazdasági és standard kapcsolatok megújítása érdekében.”

444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...