Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Kecskemét 2024-ben sincs a legélhetőbb városok között Magyarországon

- Advertisement -

Az MBH Jelzálogbank élhetőségi rangsora szerint 2024-ben Magyarországon továbbra sincs top 10-ben Kecskemét városa és Kecskeméti járás sem. A szakértők ezúttal is azt vizsgálták, hogy az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége milyen hatást gyakorol az ország 174 járásában és Budapesten a lakáspiacra – tudtuk meg az MBH közleményéből.

Az MBH negyedszer készítette el a kutatást, Kecskemét és járása pedig még egyszer sem tudott labdába rúgni. A felmérés célja, hogy átfogó képet nyújtson azokról a gazdasági, társadalmi és infrastrukturális szempontokról, amelyek hozzájárulnak egy-egy térség vonzerejéhez. Ennek keretében veszi figyelembe az oktatási lehetőségeket, az egészségügyi ellátást, a kultúrához való hozzáférést, a munkaerőpiaci adottságokat, a bűnözési statisztikákat, valamint a vásárlási lehetőségeket is.

Az élhetőségi rangsor a korábbiakhoz hasonlóan ismét Budapestet hozta ki győztesnek, a fővárost a Debreceni és a Pannonhalmi járás követi. Budapest összesített pontszáma idén is kiugró, a többi járás esetében pedig már csak kis eltérések figyelhetők meg az élen.

Forrás: MBH

Megmaradtak a régiós különbségek: az ország északkeleti régiójában található járások rendelkeznek a legalacsonyabb értékekkel, míg délen, a főváros környékén és északnyugaton több magasabb pontszámú járás található.

Forrás: MBH

„Kulturális központ vagyunk – ez egy mindenki által elismert tény ” – írta Facebook-oldalán szeptemberben Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A kutatásból azonban az derül ki, hogy ebben sem kiemelkedő Kecskemét.

A kultúra területén elsősorban a nagyvárosok, Budapest, a Debreceni, a Szegedi és a Pécsi járások kínálják a legtöbb lehetőséget, valamint a Balaton környéki helyszínek bizonyulnak kedvezőnek.

A vármegyeszékhelyeket is vizsgálták, de Kecskemét itt sem tudott a top 10-be jutni, sőt meg sem említették. Nem történt meglepetés, itt is a főváros van az élen, rögtön utána pedig Veszprém, Pécs és Győr következik.

Ön szerint melyik területen a legfejletlenebb Kecskemét?
Poll Options are limited because JavaScript is disabled in your browser.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem tud mit kezdeni a polgármesteri hivatal a sok vendégmunkást elszállásoló házakkal, lakásokkal

Nem ellenőrizheti a jegyző azokat az ingatlanokat, ahol tartósan (vendég)munkásokat szállásolnak el bérleti szerződés alapján, mivel ezek a házak,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version