fbpx
13.3 C
Kecskemét
2024. október 4., péntek

FRISS HÍREK

Kihagyták a Patriótákat a bizottságok vezetéséből, ezért bírósághoz fordulnak

- Advertisement -

A Patrióták Európáért frakció az X-en tette közzé, hogy keresetet nyújtottak be az Európai Unió Bíróságán, amiért nem kaptak helyet az EP szakbizottságainak vezetésében. Szerintük ez sérti az EP eljárási szabályzatát és az EU Alapjogi Chartáját is.

A Fidesz főszereplésével megalakult Patrióták Európárt képviselőcsoport arra kéri az EU Bíróságát, hogy semmisítse meg a szakbizottságok határozatait, amelyekkel kizárták a képviselőiket a bizottsági elnöki és alelnöki tisztségekből.

A frakció nehezményezi, hogy a harmadik legnagyobb képviselőcsoportként az EP-ben egyetlen felelős pozíciót sem kaptak az EP alelnökei és a képviselőket érintő adminisztratív és pénzügyi kérdéseket felügyelő quaestorok között, sem a szakbizottságok vezetői között.

A Patrióták szerint kizárásuk az Európai Parlament eljárási szabályzatának a 34. és 219. cikkét, az Európai Unióról szóló szerződés 10. cikkét és az EU Alapjogi Chartájának a 21. cikkét is sérti, valamint azt az elvet is, hogy a képviselők teljes mértékben gyakorolhassák a szavazóktól kapott mandátumot.

Hasonló cikkünk:  Orbán Balázs és mondatai a nemzetközi sajtó célkeresztjébe is bekerült

A Patrióták Európárt képviselőcsoportot a Fidesz, a cseh ANO és az osztrák FPÖ alapította meg júniusban, amihez számos radikális jobboldali párt is csatlakozott.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...