Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Montenegróba indul az Aurin Leánykar a Nemzetközi Kórusfesztiválra

- Advertisement -

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykarának 45 ifjú énekese és kísérő tanáraik október 3-án indulnak Herceg Noviba, hogy részt vegyenek a IX. Nemzetközi Kórusfesztiválon.

Herceg Novi Montenegróban, az Adriai-tenger Kotori-öblének északi bejáratánál fekvő 16 000 lakosú kisváros, kedvelt és népszerű üdülőhely. Az elmúlt évtizedben kórusfesztiváljáról is egyre ismertebb lett.

A IX. Nemzetközi Kórusfesztiválon mintegy húsz kórus vesz részt. Elsősorban a jugoszláv utódállamokból és szláv nyelvterületről érkeznek a versenyzők. A négy napos rendezvényem a kecskeméti énekesek négy alkalommal lépnek közönség elé.

Versenyprogramjuk a kiírásnak megfelelően színes, de nemzeti jellegű és modern.

Kocsár Miklós: Salve Regina, Gyöngyösi Levente: Cantate Domino, Bárdos Lajos: Menyecske és egy tradicionális spirituálé, a „Bring me little water Sylvie” hangzik el majd a zsűri előtt.

A lányok a vakáció alatt sem tétlenkedtek, ott voltak a Világbéke Kórusfesztiválon Bécsben, kiemelkedően szerepeltek Nyíregyházán a 15. Cantemus Kórusfesztiválon, így bíznak abban, hogy a tanévkezdés óta eltelt egy hónap alatt kellően felkészültek a versenyre.

A kórus karnagya Durányik László, zongorakísérőjük Lovászné Gajdos Éva.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version