fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Nagy Mártonnak nem tetszik a túlzott elköteleződés az akkugyárak iránt, ezt szóvá is tette egy kormányülésen

- Advertisement -

Direkt36 cikke szerint nincs egység az Orbán-kormányban, ami az akkumulátorgyártást illeti, mert Nagy Márton egy kormányülésen vitába keveredett Szijjártó Péterrel, a vitát pedig Orbán Viktor érdeklődve figyelte.

A cikk szerint a heves vita egy tavasz közepi kormányülésen pattant ki, amikor Nagy felhozta az áprilisi adatokat, amik szerint egész Európában jelentősen visszaesett az elektromos autók eladása. Mindez idehaza is éreztette hatását, az akkumulátorgyárak termelése is bezuhant.

A miniszter megkérdőjelezte az ezen technológia melletti elköteleződést, amire a külügyminiszter azzal válaszolt, hogy a piaci működésből fakad, ha a kezdeti fellendülést egy visszaesés követi, s az eladások a későbbiekben egy magasabb szintre fognak beállni.

Nagy Márton szerint a gazdaság beindításához egy erős gazdasági tárca kell, így nem csinál titkot abból, ha szemet vet egy-egy minisztertársa területére. Nagy mára már tagja lett az Orbán Viktorhoz közel álló úgynevezett belső kormánynak.

Hasonló cikkünk:  Öt év után történik valami a trieszti magyar kikötőben

A kormányfő új feladattal is megbízta Nagyot: indítsa be a gazdaságot, mert ezzel a fogyasztás is nőni fog, a növekvő fogyasztás pedig egyre több adóbevételt jelent az államnak. Ezzel több beruházást lehet csinálni, így pedig jobb ráfordulni a 2026-os választásra – magyarázta egy forrás a Direkt36-nak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...