Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Október végén rendezi meg első őszi táborát a Kecskeméti Vadaskert

- Advertisement -

Őszi, meghitt, teázós hangulat az állatok között: idén tartja meg első őszi táborát a Kecskeméti Vadaskert. A most debütáló rendezvénysorozat részleteiről, programjairól beszélgettünk Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettessel és Oláh Enikő zoopedagógussal.

Az Őszi Vadaskerti Mini Tábort az őszi szünetben, október 28-29-30-án rendezik meg. A gyermekek minden nap 7:30-tól 16:30-ig vehetnek részt az állatkert által kínált színes programokon, és játékos formában sokat tanulhatnak a természet- és állatvédelemről is.

„A Kecskeméti Vadaskertben már közel 20 éve táboroztatunk. Ez nyári táboroztatással indult, és évről évre egyre nagyobb igény volt rá – az elmúlt 10 évben már fokozatosan nőtt a számuk. Az elmúlt 5-6 évben már 8 héten keresztül táboroztatunk, ami azt jelenti, hogy az iskola vége után rögtön kezdődik a „szezon”. A táborainknak felépített tematikája van, tehát minden tudatosan megtervezett” – mondta el megkeresésünkre Zomboryné Polyák Irén, a Kecskeméti Vadaskert igazgatóhelyettese.

Hozzátette: korábban is felmerült már bennük – a tavaszi mellett – az őszi tábor gondolata. Az őszi tábor szükségessége végül akkor vált nyilvánvalóvá, amikor több megkeresést is kaptak ezzel kapcsolatban.

„Ez a 3 nap egy kicsit rövid, de próbálunk belesűríteni mindenféle szuper izgalmas dolgot. Az első nap lényegében egy bevezető, a gyerekek a növényevő patás állatokkal, az állatkerttel és egymással fognak megismerkedni. A második napon a nagy ragadozókkal és kisállatokkal ismerkednek majd, mindezt forgószínpadszerűen: az egyik csapat a ragadozókat eteti először, a másik pedig a kisállatokat” – mondta hatalmas lelkesedéssel Oláh Enikő, az állatkert zoopedagógusa.

Fotó: Kecskeméti Vadaskert / Oláh Enikő

„Ezt követően délután lesz majd a kézműveskedés, amikor a fűtött oktatóteremben együtt csináljuk meg azokat a kis lámpásokat, amelyeket a Márton-napi barangolásnál használunk majd. Természetesen napközben vannak játékos és ügyességi feladatok is, illetve mozgásból sem lesz hiány. Az utolsó nap a kimaradt körletre mennek a gyerekek: segítenek a gondozóknak ellátni az állatokat, a külső kifutóba engedni őket és előkészíteni a reggelijüket. A nap további részét még csapatjátékokkal fogjuk folytatni, illetve a tábor zárásaként egy kis lámpás barangolással körbe fogjuk járni az állatkertet. Ehhez a kapunál becsatlakoznak majd a szülők is, és velük együtt folytatjuk az utat” – mesélte.

Kiemelte: a foglalkozásokon – ahogyan korábban is – differenciáltan figyelni fognak az életkori sajátosságokra és a különböző fejlesztési szempontoknak is eleget tesznek. a tábor végén egy kis meglepetéssel is készülnek A gyermekeknek.

Zárásképp elmondta: idén is nagyon fontosnak tartották a gyerekek szemléletformálását; ezt hangsúlyozván egy új játékot is kitaláltak, ami kifejezetten a természetvédelemről szól. Elengedhetetlennek tartja, hogy a gyerekek játékos formában tudjanak megismerkedni az állatvédelemmel és a természetvédelemmel.

Részletes információ EZEN A LINKEN és az info@zookecskemet.hu e-mail címen érhető el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version